(advertentie)

Badkamertegels schoonmaken en voegen reinigen

Badkamertegels schoonmaken

De badkamer schoonmaken is niet voor iedereen een favoriete huishoudelijke taak. Toch moet dit zo af en toe gebeuren. Na een verhuizing, tijdens een grote schoonmaak of gewoon af en toe tijdens het schoonmaken van je huis. Hoe kan je de badkamertegels schoonmaken? Zijn er tips om vieze, gele badkamer voegen te reinigen? In dit artikel vind je tips en advies rondom badkamertegels schoonmaken. Zodat het voor iedereen leuk blijft.

Benodigdheden badkamertegels schoonmaken

Voordat je aan de slag gaat om je badkamertegels te poetsen, is het belangrijk dat je de juiste benodigdheden in huis hebt. Wat heb je nodig?

  • Schoonmaakazijn
  • Schoonmaakhandschoenen
  • Schuursponsjes
  • Water

Stappenplan badkamertegels reinigen

Nadat je de juiste benodigdheden hebt, kan je aan de slag: badkamertegels schoonmaken zodat ze weer mooi glimmen.

Badkamertegels reinigenStap 1: Ruim de hele badkamer op. Gooi lege flessen doucheschuim en shampoo weg. Zet alle nog bruikbare flessen, badspeeltjes en overige spullen op de gang. Zorg ervoor dat de gehele badkamer leeg is.

Stap 2: Spuit de schoonmaakazijn op de badkamertegels. Begin boven en werk zo langzaam naar beneden. Laat de schoonmaakazijn zo’n 20 minuten inwerken. Het voordeel van schoonmaakazijn is dat het vet en kalk oplost. Een prima schoonmaakmiddel voor badkamertegels  schoonmaken dus.

Tip: Heb je veel kalk in de badkamer? Maak na het douchen of badderen eenvoudig de tegels droog met een trekker. Kalk heeft op deze manier minder kans om op de tegels te blijven zitten. 

Stap 3: Na ongeveer 20 minuten reinig je de badkamertegels schoon met de gele kant van een schuursponsje en warm water. Zorg dat je alle hoekjes en gaatjes goed poetst en dat er geen schoonmaakazijn meer blijft zitten op je tegels.

Stap 4: In de meeste gevallen is je badkamer weer glanzend na deze schoonmaakbeurt. Je kunt deze schoonmaakstappen herhalen voor een nog stralender effect. Zijn de voegen tussen de tegels geel en vies? Ga dan aan de slag om de badkamer voegen te reinigen .

Badkamer voegen reinigen

Badkamer voegen reinigenBadkamer voegen kunnen erg vies en aangeslagen zijn. Het is goed om badkamer voegen zo nu en dan te reinigen. Wat heb je nodig?

Benodigdheden badkamer voegen reinigen

  • Oude tandenborstel
  • Bleekmiddel of Chloor

Stappenplan badkamer voegen reinigen

Breng met een tandenborstel de bleekmiddel of chloor aan op de voegen. Laat dit ongeveer 20 minuten intrekken. Reinig hierna de voegen met warm water. Je voegen zijn stralender dan ooit. Na de eerste keer niet tevreden? Herhaal deze schoonmaaktruc dan.

Tip: De Wibra verkoopt ontzettend goed schoonmaakmiddel voor badkamer voegen wat je in plaats van het chloor of bleekmiddel kunt gebruiken. Dit schoonmaakmiddel zit al in een spuit, waardoor badkamer voegen reinigen enorm eenvoudig is geworden.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com