(advertentie)

Mieren bestrijden

Mieren bestrijden en voorkomen, ongedierte

Het kan zomaar van de ene op de andere dag gebeuren dat een mierenvolk besloten heeft om jouw huis eens te gaan ontdekken. Wat moet je dan doen? Gelukkig zijn er heel wat maatregelen te nemen waarmee je mieren bestrijden kunt. Nog beter is het om mieren te voorkomen. In dit artikel vind je informatie over mieren bestrijden en voorkomen.

Mieren voorkomen

Niemand wil natuurlijk dat er een colonne van mieren door het huis wandelt. Gelukkig zijn er een aantal simpele maatregelen waarmee je een mierenplaag kunt voorkomen. Om dit goed te kunnen doen moet je weten waarom mieren jouw huis binnenkomen. Mieren zijn de hele dag door op zoek naar eten, ze komen dus af op etensresten. Zorg er daarom voor dat je huis schoon is! Stofzuig regelmatig de vloeren, leeg de vuilnisbakken regelmatig en leg eten in de koelkast of bewaar het in een afgesloten verpakking. Daarnaast houden mieren ook van water en andere vloeistoffen, check dus goed of er niet ergens een plasje water ligt.

Mieren bestrijden

Mieren bestrijden is nodig wanneer ze je huis binnen zijn gedrongen, vaak gaan ze niet uit zichzelf weg. Mieren bestrijden kan op veel verschillende manieren. Je kunt zelf met simpele methoden mieren bestrijden of je kunt naar de winkel gaan om bestrijdingsmiddelen te kopen. Hieronder staan alle mogelijkheden voor je op een rijtje:

Middelen uit de winkel

  • Mierenlokdoosjes. Dit is een van de meest bekende en meest effectieve manieren om mieren te bestrijden. Je legt het mierendoosje neer bij de plek waar je veel mieren tegenkomt. Het doosje verspreidt een geur waar mieren dol op zijn en ze lopen naar binnen. Ze kunnen er niet meer uit doordat ze vast blijven plakken aan de binnenkant.
  • Mierenkorrels/poeder. Wanneer je mierenkorrels koopt kun je ze op twee manieren gebruiken. Als eerste kun je ze strooien bij de mierenhoop en de paden waar de mieren langs lopen. Als tweede kun je de mierenkorrels oplossen in water en dit op plekken gieten waar je de mieren ziet. Handig als je bang bent dat  je huisdier aan de mierenkorrels zit.
  • Insectenspray. Een derde optie is een insectenspray. Dit is vooral handig wanneer je niet weet hoe de mieren je huis binnendringen. Insectenspray is een schuim dat je langs kieren, deuren en ramen in je huis kunt spuiten om insecten langdurig te weren. Dit is meestal erg effectief.

Zelf aan de slag

Wanneer je eerst zelf wilt proberen om mieren te bestrijden met middelen die je in huis hebt, zijn er meerdere mogelijkheden.

  • Geur. Er zijn een aantal geuren waar mieren niet tegenkunnen. Toiletreiniger is daar één van. Het is misschien niet fris om je huis met toiletreiniger schoon te maken, maar het is wel erg effectief. Ook kun je toiletreiniger, koffiedik of afwasmiddel mengen met water en dit rond je huis gieten. Daarnaast kun je, als je een tuin naast je keuken hebt, lavendel- en muntplantjes laten groeien. Dit zal de mieren afschrikken.
  • Poedersuiker. Dit klinkt misschien raar, maar poedersuiker kan echt helpen met mieren bestrijden. Gooi de poedersuiker over de mieren of bij het mierennest en ze zullen dit opeten. Door het opeten van de poedersuiker zullen de mieren ontploffen. Hetzelfde geldt voor tarweroom.
  • Zout. Je kunt er ook voor kiezen om het hele mierennest te vernietigen. Meng zout met kokend water en gooi dit over het mierennest heen. Hierdoor gaan de mieren dood.
  • Baking soda.  Vernietig de mierenhoop met natuurlijke middelen door baking soda te gebruiken. Maak de mierenhoop nat en strooi de baking soda er overheen. Na een half uur giet je een beetje azijn op de mierenhoop. Deze combinatie zullen de mieren niet overleven.

Last van fruitvliegjes in je huis? Lees dan het artikel over fruitvliegjes bestrijden!

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com