(advertentie)

Zilvervisjes in huis bestrijden en voorkomen

Wat te doen tegen zilvervisjes

Zilvervisjes in huis zijn een van de meest voorkomende ongedierte. Zilvervisjes zijn kleine zilverkleurige beestjes, die zich voortbeweging zoals vissen.  Ze zijn niet gevaarlijk of giftig, alleen soms erg vervelend. Je kunt ze werkelijk overal tegenkomen. In de badkamer, in bed, en in de gootsteen. Je kunt het zo gek niet verzinnen. Waar komen zilvervisjes vandaan? Wat kan je doen tegen zilvervisjes in huis? Hoe bestrijd je zilvervisjes? In dit artikel geven we je tips over zilvervisjes bestrijden.

Zilvervisjes of papiervisjes?

Het is belangrijk om zeker te weten welke insectvisjes je in huis hebt. Ze lijken erg op elkaar, maar verschillen in hun leefgewoonten en dus ook in de bestrijdingsaanpak.

Waar komen zilvervisjes vandaan?

Zilvervisjes houden van vochtige plekken. Als je in de natuur kijkt, komen zilvervisjes vooral voor onder stenen, in boomschors en onder bladeren. Allemaal vochtige plekken in de natuur waar de beestjes heerlijk kunnen broeden en zich voortplanten. Waarom komen zilvervisjes in huis voor? Doordat onze huizen steeds beter geïsoleerd zijn en steeds warmer gestookt worden, stijgt de luchtvochtigheid in huis. Een warme, vochtige plek is een ideaal broedplaatsje voor zilvervisjes. De goede isolatie van huizen is een belangrijke oorzaak van zilvervisjes in huis!

Wat te doen tegen zilvervisjes?

Je kunt een aantal dingen doen tegen zilvervisjes in huis. Er zijn allerlei giftige middeltjes waarmee je zilvervisjes kunt bestrijden, zoals de HG Zilvervisjes spray. Dit is geen duurzame manier en je lost de overlast slechts voor een paar weken op. Is het gif uitgewerkt, maar heb je niks aan de oorzaak gedaan? Dan komen de zilvervisjes net zo snel weer terug in huis.

Het is slimmer om je af te vragen wat te doen tegen zilvervisjes op een duurzame manier, zodat je er de komende jaren geen last meer van hebt. Het belangrijkste bij zilvervisjes bestrijden is de kern aanpakken. Verstoor de leefomgeving van de beestjes in uw huis.  Zoals net genoemd, zilvervisjes houden van vocht en warmte. De ideale leeftemperatuur voor dit ongedierte is 25°C en een vochtige omgeving. Wat te doen tegen zilvervisjes?

 • Wat te doen tegen zilvervisjesZorg dat je alle kamers in huis goed ventileert zodat het nergens vochtig en warm blijft. Check bijvoorbeeld de badkamer. Zorg voor voldoende luchtcirculatie zodat vocht na het douchen snel verdwijnt.
 • Repareer de lekkende kraan. Door een lekkende kraan, staat er altijd water in de gootsteen. Dit maakt de ruimt altijd vochtig, zo creëer je een ideale leefomgeving voor zilvervisjes.
 • Stook je huis niet warmer dan 22°C. Dit is voor mensen warm genoeg, maar voor ongedierte zoals zilvervisjes te koud om zicht voort te planten.

Zilvervisjes bestrijden tips

Wil je zilvervisjes bestrijden? Lees onderstaande praktische tips tegen zilvervisjes:

 • Zilvervisjes bestrijden tipsLeg nooit vochtige kleding of doekjes terug in de kast. Zorg altijd dat alles wat in je kasten ligt, goed droog is.
 • Ventileer regelmatig je huis door de ramen tegen elkaar open te zetten.
 • Leg ’s avonds een halve aardappel of peper in een open plastic zakje in een hoek van je kamer. De zilvervisjes zullen de aardappel of peper aanvreten. Op de gladde ondervloer van het plastic zakje kunnen de zilvervisjes zich niet bewegen. ’s Ochtends kan je de inhoud van het zakje weggooien.
 • Heb je een waterbed? Controleer dan regelmatig de zijkanten. Dit is een ideale warme en vochtige plekje voor zilvervisjes.
 • Stofzuig je huis goed, alle kieren en gaten. Op deze manier zuig je eventuele eitjes van het ongedierte op.

Zilvervisjes in bed

Het laatste waar je op zit te wachten zijn zilvervisjes in bed. Toch komt dit vaak voor. Zilvervisjes zijn gek op een warme, vochtige omgeving. Je bed is daar dus perfect voor. Gelukkig hebben wij tips hoe je dit kunt voorkomen, en kunt bestrijden.

 • Gebruik vochtvreters.
 • Lucht je slaapkamer elke dag.
 • Keer je matras regelmatig om.
 • Stofzuig de slaapkamer grondig.
 • Schuif je bed iets van de muren af.
 • Was je beddengoed op een hete temperatuur.
 • Lucht het matras buiten, klop het uit en controleer de naden.
 • Plak plakstrip op de poten zodat de zilvervisjes niet naar boven kunnen kruipen.

Zilvervisjes plaag bestrijden

Heb je na al deze tips tegen zilvervisjes in huis nog steeds last van dit ongedierte? Overweeg dan om professionele bestrijding in te schakelen. Ga bij je buren te raden of zij ook last hebben van zilvervisjes. De beestje kunnen zich makkelijk verplaatsen door bijvoorbeeld leidingen, dus grote kans dat de buren er ook last van hebben. Bij een zilvervisjes plaag, wat gelukkig zelden voorkomt in Nederland, is het verstandig om een professioneel bestrijdingsbedrijf in te schakelen. Zij hebben de juiste middelen om de zilvervisjes plaag te bestrijden.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com