(advertentie)

Papiervisjes in huis bestrijden en voorkomen

Zilvervisjes in huis bestrijden

Papiervisjes zijn een van de meest voorkomende ongedierte in huis. Het zijn kleine, donkergrijze/blauw insecten die zich bewegen als vissen. Papiervisjes zijn niet giftig of gevaarlijk maar wel erg vervelend. Ze leven in een droge en donkere omgeving en eten papier. Dat betekent dat je behang, boeken en andere papierbezittingen niet meer veilig zijn. In dit artikel geven we je tips en uitleg over deze vervelende beestjes.

Zilvervisjes of papiervisjes?

Het is belangrijk om zeker te weten welke insectvisjes je in huis hebt. Ze lijken erg op elkaar, maar verschillen in hun leefgewoonten en dus ook in de bestrijdingsaanpak.

Waar komen papiervisjes vandaan?

Papiervisjes komen je huis binnen via reclamefolders, boeken, kartonnen dozen, post of andere papiermaterialen. Ze leven op donkere droge plekken, waar het ongeveer 24 graden is. In fel zonlicht gaan ze direct dood. In huis verstoppen ze zich in je kledingkast, tussen boeken, achter plinten, behang en onder zwevende vloeren. Ze houden niet van een vochtige omgeving, in tegenstelling tot zilvervisjes.

Hoe kun je papiervisjes bestrijden?

Ook al zijn deze insectvisjes niet gevaarlijk, het is niet fijn om ongedierte in huis te hebben. Daarnaast wil je niet dat je boeken en behang worden aangevreten. Papiervisjes kun je op meerdere manieren bestrijden.

HG Spray tegen zilvervisjes en papiervisjes

Bij hardnekkig overlast kan je kiezen voor een chemisch middel. Zilvervisjes spray mag alleen binnenshuis gebruikt worden omdat dit middel ook giftig is voor bijen, insecten en vissen. Daarnaast wordt het langzaam afgebroken wat het milieu onvriendelijk maakt. Daarom raden wij dit niet direct aan. Het is geen duurzame manier en je lost de overlast slechts voor een paar weken op. Is het gif uitgewerkt, maar heb je niks aan de oorzaak gedaan? Dan komen de papiervisjes net zo snel weer terug in huis.

Natuurlijke manieren om papiervisjes te bestrijden

  • Verwijder oud papier.
  • Kit naden en kieren in huis dicht.
  • Laat het huis regelmatig goed doorluchten.
  • Verlaag de temperatuur in huis naar onder de 22 graden.
  • Schud alle post, kartonnen dozen en tassen goed uit voor je dit mee naar huis neemt.
  • Bewaar papier en karton in afgesloten bakken en zakken. Ook kleding waar je zuinig op bent kun je beter afgesloten bewaren.

Papiervisjes plaag bestrijden

Heb je ondertussen alles geprobeerd om papiervisjes tegen te gaan, maar heb je er nog steeds last van? Dan kun je beter professionele bestrijding inschakelen. Vraag eerst aan de buren of zij ook last hebben van papiervisjes. Er is een grote kans dat zij hier ook last van hebben. Een professioneel bestrijdingsbedrijf kan jullie helpen om van dit ongedierte af te komen.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com