(advertentie)

Badkamertegels kopen

Badkamertegels kopen

Een badkamer is een plek waar de hygiëne en netheid een grote rol spelen. De juiste tegels zijn hierbij van groot belang. Tegels met een glanzend oppervlak, zijn makkelijk afwasbaar en hebben vaak een fris voorkomen. Wanneer de tegels met de juiste lijm en mortel zijn aangebracht, vormen ze ook een waterdichte deklaag voor de muren. Dat is in een ruimte waar veel vocht aanwezig is erg belangrijk. Deze eigenschappen zijn allemaal voordelen ten opzichte van andere vormen van muur en vloerbedekking zoals behang, verf of hout. Tegels zijn tegenwoordig in allerlei vormen en maten beschikbaar en worden vervaardigd van verschillende materialen in allerlei kleuren.

De juiste badkamertegels kiezen

grote badkamertegelsWanneer je naar een tegel leverancier of sanitairwinkel gaat, wordt er vaak aangeraden om bij een kleine badkamer het gebruik van grote tegels  te vermijden. Grote tegels zouden eraan bijdragen de ruimte optisch nog kleiner te maken. Toch hoef je dit advies niet altijd op te volgen, de populaire grote tegels zoals de Mosa XXL collectie die je bij all-aqua.nl vindt, kunnen ook in een kleine badkamer een mooi effect opleveren.  Door kleine tegels te gebruiken zoals tegels van 10 x 10 cm kan de badkamer weer groter overkomen. De vele kleine voeglijnen kunnen juist weer voor een minder aantrekkelijk aanzicht zorgen. Dat is één van de redenen waarom veel mensen voor zowel in de grote als kleine badkamers voor middelgrote tegels kiezen.

De kleine badkamer een grootse uitstraling geven

Wil je de kleine badkamer groter doen lijken, dan kun je dit doen door kleinere tegels te gebruiken, maar ook door lichte tegels zoals witte of beigeachtige tegels te kiezen. Lichte tegels zorgen ervoor dat er meer licht weerspiegeld wordt en zorgen daarbij voor een luchtig en ruim gevoel. Wanneer voor zowel muur- en vloertegels dezelfde tegels kleur tegels worden gebruikt, zorgt dit ook voor het aansterken van het ruimtelijke effect. Dit kan zelfs nog worden aangesterkt door de voegen van dezelfde kleur als de tegels te voorzien. Een andere manier om een badkamer er groter uit te laten zien is door spiegels te gebruiken. Spiegels zorgen ervoor dat er een groter diepte effect wordt gecreëerd. Lees hier meer tips hoe je een kleine badkamer groter kan laten lijken.

Een koude badkamervloer?

Badkamertegels kopenOmdat je in de badkamer veelal met blote voeten loopt, is het gewenst om een warme vloer te hebben. Een tegelvloer voelt over het algemeen vaak koud aan. Dat is vaak afhankelijk van het materiaal dat onder het tegeloppervlak ligt. Wanneer tegels op hout liggen, dan kan het geheel ademenen, waardoor het vaak een stuk warmer aanvoelt. Tegels die op beton geplaatst zijn, voelen vaak een stuk kouder aan. Veel mensen kiezen bij een tegelvloer in de badkamer voor een vloerverwarming, zodat de tegelvloer altijd warm aanvoelt. Er zijn verschillende mogelijkheden voor het aanleggen van een vloerverwarmingssysteem in de badkamer. Andere opties om de vloer minder koud aan te laten voelen zijn door tegels in warme kleuren te leggen of door bijvoorbeeld gebruik te maken van badkamermatten.

 

 

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com