(advertentie)

Kleine badkamer tips

Kleine badkamer tips

Vind je jouw badkamer echt te klein? Droom jij van een grotere badkamer? Dit zijn herkenbare en veel voorkomende problemen. Als de badkamer eenmaal in je huis zit, is het lastig om hem groter te maken. Toch zijn er allerlei slimme trucjes waardoor jouw kleine badkamer groter lijkt. In dit artikel geven we je kleine badkamer tips. Tips hoe je jouw badkamer, met of zonder kleine verbouwing, groter laat lijken. Laat je inspireren en wordt weer helemaal gelukkig in je eigen badkamer.

Kleine badkamer tips – zonder verbouwen

  • Kleine badkamer tips - GlasMaak gebruik van transparante materialen, dus bijvoorbeeld een glazen douchedeur of wand in plaats van een gekleurd douchegordijn. Veel mensen besluiten vanwege privacy redenen een gekleurd douchegordijn op te hangen, maar zeker in een kleine badkamer is dit niet verstandig. Dit maakt je badkamer kleiner. Ga in een kleine badkamer voor een glazen wand of helemaal geen wand.
  • Door spiegels lijkt je kamer groter. Hang een grote spiegel boven de wasbak, of hang meerdere spiegels in je kleine badkamer. Spiegels weerkaatsen ligt, plaats een spiegel dus op een plek waar hij het meeste licht kan weerkaatsen. Het effect zie je meteen, je badkamer oogt direct groter.
  • Let op je badkamermeubels, ook je meubels kunnen je badkamer groter doen lijken. Ga voor een zwevend of badkamermeubel op pootjes. Doordat je de vloer blijft zien, lijkt je kleine badkamer veel ruimer. Een andere tip op het gebied van badkamermeubels: kies voor een meubel waar de wasbak op ligt in plaats van in hangt. Er zijn tegenwoordig meubels waar je een wasbak op kunt plaatsen, dit geeft een ruimtelijker zicht.
  • Eén van de belangrijkste kleine badkamer tips is: zorg dat je badkamer opgeruimd is! Dit zorgt voor rust en oogt een stuk minder rommelig. Zorg voor voldoende opruimmogelijkheden, dit houdt je kleine badkamer rustig en overzichtelijk. Heb je weinig opbergruimte? Er zijn mogelijkheden om met badpanelen je bad ook als opbergkast te gebruiken.

Kleine badkamer tips – met verbouwen

  • Kleine badkamer tips - Zwevende meubelsGebruik lichte kleuren op de muren en als accessoires. Donkere kleuren maken een ruimte altijd optisch kleiner. Door een kleine badkamer in een lichte kleur te verven, zal je zien dat de kamer groter oogt. Op de vloer kan je gebruik maken van donkere tegels, dit contrasteert mooi met de lichte muren.
  • Eén van de belangrijkste kleine badkamer tips met verbouwen is: maak gebruik van grote tegels. Bij grote tegels vanaf ongeveer 30 cm. heb je minder voegen, waardoor de badkamer optisch groter wordt. Tevens is het aan te raden om vierkante tegels te gebruiken. Bij vierkante tegels heb je geen legrichting waardoor de ruimte groter oogt. Wil je toch graag een kleinere tegel of mozaïek? Gebruik dit dan in een deel van je badkamer, bijvoorbeeld om iets te accentueren. Zorg er bij kleine tegels voor dat de voegen niet te veel opvallen. Veel voegen, zorgt voor veel afleiding.
  • Heb je een losse douche? Laat dan de tegels op de vloer doorlopen. Je creëert op deze manier een inloopdouche waardoor je het vloeroppervlak optisch vergroot.
  • Moet je nog een keuze maken voor een ligbad, kies dan een ovaal bad. Een ovaal bad heeft geen hoeken, waardoor het ruimtelijker oogt dan een hoekig bad.

Blijf je je badkamer te klein vinden? Overweeg dan een bad in de slaapkamer te plaatsen: een badkamer en suite. Door middel van een slaapkamer en badkamer in één, bespaar je ontzettend veel ruimte en creëer je een echt hotelgevoel in eigen huis!

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com