(advertentie)

Industrieel wonen – Tips & Inspiratie

Industrieel wonen

Een industrieel interieur is de laatste jaren erg populair. Sinds er oude panden worden omgetoverd tot mooie, leefbare huizen is de trend industrieel wonen zichtbaar. Kenmerkend van deze woonstijl is het gebruik van ruwe materialen. In een industriële inrichting zie je veel leer, beton, hout en staal terugkomen. Hoe creëer je een industriële inrichting? Hoe zorg je voor een industriële woonkamer en kan je heerlijk industrieel wonen? In dit artikel geven we je tips en inspiratie over de industriële woonstijl.

Kenmerken industriële inrichting woonkamer

Industrieel wonen - Accessoires hertenkopIndustrieel wonen is te typeren door stoer, ruw en gebruik van natuurlijke materialen. Een industrieel interieur is populair geworden toen oude panden opgeknapt werden om in te wonen. Toen deze panden bewoonbaar gemaakt werden, is er bedacht dat het leuk zou zijn als er bestaande elementen in de originele staat zouden worden gelaten. Bakstenen muren werden niet bewerkt, houten balken mochten gezien worden en ook pijpleidingen zijn in het zicht gelaten. Industrieel wonen is erg populair geworden en bovengenoemde elementen zijn toegevoegd aan bestaande interieurs om op deze manier een industriële woonkamer te creëren. Kenmerken van industrieel wonen zijn:

  • Bakstenen muren (al dan niet afgebladderd)
  • Donkere kleuren zwart en grijs, gecombineerd met wit
  • Hoge plafonds en grote ramen
  • Pijpleidingen en constructies mogen gezien worden
  • Strakke vloer

Materialen en kleuren industriële woonkamer

Industrieel interieurBij industrieel wonen is het belangrijk om gebruik te maken van ruwe, stoere materialen die je ook ziet in oude fabrieken. Deze materialen lopen enorm uiteen en kan je eindeloos combineren. De populairste materialen zijn beton, staal, steen en hout. Een betonnen vloer, een houten tafel met stalen frame en een leren bank zijn zomaar wat voorbeelden die typisch zijn voor een industriële woonkamer. Ook de bakstenen muur is erg kenmerkend voor deze woontrend. Is het niet mogelijk om een bakstenen muur te metselen? Geen probleem, er zijn super mooie behangen met bakstenen prints. Of ga voor een strakke witte muur, ook dit geeft een stoer effect. Beiden een erg goed alternatief voor een bakstenen muur! Een ander belangrijk onderdeel van een industriële woonkamer is de vloer. In een industrieel interieur is een betonnen vloer erg populair. Let op: dit zorgt wel voor een koude, kille vloer. Wil je een iets warmere vloer? Ga dan voor een strakke gietvloer of een stoere, houten vloer. Materialen die veel terugkomen in een industrieel interieur zijn:

  • Beton
  • Staal
  • Hout
  • Stenen
  • Leer

Kleurgebruik is erg belangrijk in de industriële woonstijl. Typische kleuren voor deze woontrend zijn zwart, wit, grijs en allerlei tinten bruin. Je kunt naar wens een accentkleur toevoegen. Ga bijvoorbeeld voor een mosgroene, leren stoel of okergele kussens. Of voeg mooie pastelkleuren toe. Door het gebruik van metaal ziel je ook veel brons en goud in deze woontrend terugkomen. Deze kleuren in combinatie met grote letters en zwart witte typografie of stempels maken je industriële woonkamer helemaal af!

Meubels en accessoires

Welke meubels moet je gebruiken in een industrieel interieur? Ga voor grote, grove meubels. Een grote leren bank, stoere fabriekslampen en een houten tafel met stalen frame. Krukjes van kurk, een metalen eettafel, oude lockerkasten. In een industriële woonkamer kunnen de meubels niet groot en grof genoeg zijn. Al deze meubels kunnen je woonkamer wat kil maken, zorg dus als tegenhanger voor de juiste accessoires. Een industriële woonkamer is niet compleet zonder goede accessoires. Denk aan vloerkleden, kussens, kaarsen een vacht op de bank en een hert aan de wand. Bij accessoires in een industriële inrichting zijn ook weer de natuurlijke elementen erg belangrijk. Ga voor stof, wol leer of hout. Een kussen met een dier, een spiegel met leren riem, een oude landkaart, planten. Allerlei accessoires die het goed doen in een industrieel interieur. Onthoud: bij een industrieel interieur wordt weinig gebruik gemaakt van woonaccessoires. Maak duidelijke keuzes in het gebruik van accessoires. Kies voor natuurlijk, robuust en simpel.

Industriële hanglampen

Industriele lampen in industriele woonkamerWil je graag een industriële woonstijl creëren, maar weet je niet waar te beginnen? Start met de industriële hanglampen. Door industriële lampen op te hangen of neer te zetten, maak je een duidelijk statement in je woonkamer. Industriële hanglampen zijn grote, robuuste lampen. Ze zouden zo uit een oud fabriekspand zijn gekomen, vandaar dat veel winkels te ook fabriekslampen noemen. Het bijzondere aan deze lampen is het ophangmechanisme. De lampen hang je op aan een stevige ketting, wat weer een stoer industrieel effect geeft in je woonkamer. Industriële hanglampen zijn een enorme trend en in bijna iedere woonwinkel te koop. Ze bestaan in veel verschillende prijsklassen, dus goedkope industriële hanglampen zijn er veel. De meeste industriële lampen zijn te koop in zwart en antraciet, wil je graag een kleurtje meegeven aan de lamp. Dat kan! Er zijn ook lichtere exemplaren in bijvoorbeeld een crèmekleur, wit, en zilver.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com