(advertentie)

Koelkast schoonmaken & Vieze geur verwijderen

Koelkast schoonmaken

Een koelkast, bijna iedereen heeft er wel één in de keuken staan. De één een grote Amerikaanse, de ander een klein tafelmodel. In bijna ieder huishouden staat een koelkast en wordt die flink gebruikt. Iedere dag gaat hij meerdere keren open en dicht. Op deze manier wordt je koelkast snel vies en moet je dus je koelkast reinigen. Hoe verwijder je die vieze geur in de koelkast? Hoe maak je een koelkast schoon? Hoe vaak ga je er met een sopje doorheen? In dit artikel geven we tips over je koelkast schoonmaken.

Waarom koelkast schoonmaken?

Hoe vaak ruik je niet vieze geurtjes in de koelkast of zie je een klein beetje schimmel achterin zitten. Dit is natuurlijk niet hygiënisch voor al het eten en drinken wat er in je koelkast staat. In een ijskast kan kruisbesmetting voorkomen. Op rauw voedsel, vooral vlees, vis en kip kunnen bacteriën zitten. Ook in je koelkast kunnen deze bacteriën overlopen naar andere producten waardoor jij ze misschien gaat eten. Dit is eenvoudig te voorkomen door rauw voedsel goed gescheiden te houden van bereide voeding. Bewaar je rauwe vlees en vis altijd verpakt. Heb je de verpakking al opengemaakt? Bewaar het dan in plastic, goed afsluitbare dozen. Zo ontneem je de bacteriën de kans op kruisbesmetting en houd je je koelkast schoon! Een ander voordeel van je koelkast regelmatig reinigen is dat het goed is voor je elektriciteitsrekening. Een vieze, volle koelkast verbruikt veel meer elektriciteit dan een lege, schone. Je koelkast schoonmaken zie je terug op je elektriciteitsrekening. Een schone koelkast verbruikt veel minder elektriciteit dan een vieze!

Hoe maak je een koelkast schoon?

Koelkast schoonmaken - Onderdelen poetsenEen koelkast reinigen is niet moeilijk. Zorg van te voren voor een zo leeg mogelijke koelkast. Dit is een mooi moment om meteen de houdbaarheid van de artikelen in de koelkast te checken. Gooi weg wat over de datum is! Laat alleen de producten staan die je daadwerkelijk van plan bent te eten. Als de koelkast zo goed als leeg is, haal je alle onderdelen van de ijskast eruit.

  • Eierrekje
  • De plankjes
  • De lades

Deze losse onderdelen kan je schoonmaken met een microvezeldoekje en een sopje van water met allesreiniger. Droog ze nadien af met een droge doek. De koelkast schoonmaken kan met hetzelfde sopje. Zorg ervoor dat je alle hoeken en gaten goed schoonmaakt, dat er nergens kleine kruimels blijven liggen. Let op: maak ook het afvoergaatje achterin goed schoon. Hier komen vaak de vieze geurtjes in de koelkast vandaan. Lukt dit niet met de doek, gebruik dan wattenstaafjes. Vergeet niet om alles weer droog te maken met een droge doek.

Rubbers koelkast schoonmaken

Een belangrijk onderdeel van je koelkast schoonmaken zijn de afsluitrubbers. Ga heel nadrukkelijk met een doek door de plooien van de rubbers. Zit het vuil te diep en kan je er met je doek niet goed bij? Gebruik dan weer wattenstaafjes of satéprikkers om de rubbers van de koelkast goed schoon te krijgen. Let met de satéprikkers wel op dat je niet door de koelkast rubbers heen duwt. Neem de afsluitrubbers naderhand af met een droge doek. Smeer wat talkpoeder op het rubber, zo blijft het zacht en functioneel. De rubbers van de koelkast schoonmaken is erg belangrijk, hier blijft snel vuiligheid inzitten. Dit veroorzaakt die vieze geur in de koelkast.

Hoe vaak koelkast schoonmaken

Hoe vaak je je koelkast schoon wilt maken is aan jou. De één heeft hier iedere week tijd voor, de ander één keer per jaar. Het is aan te raden om minimaal twee keer per jaar even een doekje door de koelkast te halen. Zo houd je het fris. Ruik je een vieze geur in de koelkast? Dan is het aan te raden om meteen te beginnen met je koelkast schoonmaken. Maak minimaal één keer per jaar de achterkant van de koelkast schoon. Ga even met de stofzuiger langs de achterkant en maak die stofvrij.

Tip: combineer je koelkast poetsen met je voorjaarsschoonmaak.

Vieze geur in koelkast verwijderen

Vieze geur in de koelkast? Maak je koelkast goed schoon en zorg dat de vieze geur in uit de koelkast verdwijnt. Een aantal geurvreters zorgen ervoor dat er minder snel vieze geurtjes in de koelkast komen. Leg één van de producten achter in de koelkast en de vieze geuren verdwijnen.

  • Bakje met bakpoeder
  • Halve appel
  • Oude en droge of ongebruikte koffie/theezakjes
  • Witte boterham

Fruitvliegjes schoonmaken, bestrijden, ongedierte
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com