(advertentie)

Mediterraan interieur

Mediterraanse interieurstijl

Een van de meest warme interieurstijlen is de mediterraanse stijl. Terracotta tegels, houten balken, prachtige bogen en warme kleuren. In de mediterraanse stijl kan weer een onderscheid gemaakt worden in 3 woonstijlen: Marokkaans, Grieks en Spaans/Italiaans. Elk land heeft zo zijn eigen bijzonderheden. Mix en match met deze typische materialen, kleuren en accessoires om jouw huis een mediterraans tintje te geven. Haal het warme zuiden in huis!

Op zoek naar een woonwinkel? Kijk en vergelijk!

Een vleugje Spaans en Italiaans

Italiaanse mediterraanse stijl

Spanje en Italië nemen je mee in hun familiehuizen met lange, houten tafels. Omringd door terracotta in de vloeren en als tegels aan de wand. Robuuste houten balken en meubels maken het af.

Haal deze stijl in huis door gebruik te maken van warme aardetinten, terracotta tegels, houten vloeren en vintage meubels. Planten en bloemen zorgen voor een frisse wind in het warme interieur.

  • Kleuren: Terracotta, hout en andere warme aardetinten.
  • Meubels: Antiek; zwaar en stevig in donkere kleuren.

Marokkaanse invloeden voor een mediterraans interieur

Marokkaanse stijl

Een van de meest bijzondere stijlen is de Marokkaanse woonstijl. Denk hierbij aan fel gekleurde tegels in verschillende vormen en motieven. Lampen zijn versierd met gekleurde stukjes glas.

Kenmerk het huis door de prachtige bogen in deuropeningen en ramen. De finishing touch maak je door gekleurde kussens, kleden en gordijnen in huis te halen.

  • Kleuren: Felle kleuren gecombineerd met wit.
  • Meubels: Fijne, brede hangbanken met grote kussens.

Griekse stijl voor een mediterraans interieur

Griekse mediterraanse stijl

De Griekse stijl is een hele andere kant van de mediterraanse interieurstijl. Hier worden de kleuren wit en blauw gebruikt. Dit zie je terug in de wanden, vloeren en deuren.

Leg een whitewash vloer in huis en combineer dit met wit gestuukte muren. Gebruik daarna diepe blauwe kleuren om het huis levendig te maken.

  • Kleuren: Wit en blauw.
  • Meubels: Eenvoudig.

Mediterrane tuin

Naast je huis kan je deze woonstijl ook uitstekend gebruiken voor je tuin. Denk dan aan getinte muren, grind, vijvers, exotische planten en gekleurde accessoires. Kies voor potten van natuurlijke materialen zoals klei en vul de tuin met felgekleurde sierkussens, kleden en lantaren.

Mediterrane tuin

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com