(advertentie)

Dekbedden vergelijken: Wat is een goed dekbed?

Dekbedden vergelijken

Dekbedden,  ze zijn er in allerlei soorten en maten. Dekbedden vergelijken is  heel lastig, je kunt ze moeilijk allemaal kopen en dan de lekkerste uiteindelijk houden. Maar hoe weet je dan welk dekbed het beste voor jou is? Wat zijn de verschillen tussen vier seizoenen dekbedden en een synthetisch dekbed? Welk dekbed heeft welke warmteklasse? Wat is een goed dekbed? Lees in dit artikel alles over dekbedden vergelijken. We doen een onafhankelijk onderzoek voor je zodat jij aan het eind weet welk dekbed je moet kiezen.

Soorten dekbedden vergelijken

Er zijn een heel aantal verschillende dekbedden waaruit je een keuze moet maken. We zetten de meest gebruikte vullingen voor je op een rijtje:

 • Donzen dekbedden
 • Katoenen dekbedden
 • Synthetische dekbedden
 • Wollen dekbedden

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen bovengenoemde dekbedden? Wat is een goed dekbed? Over het algemeen zijn donzen dekbedden de warmste, synthetische de goedkoopste en wollen dekbedden de zwaarste. We zetten alle voor en na delen voor je op een rij zodat jij een beter idee krijgt welk dekbed voor jou een goed dekbed is.

Donzen dekbedden

Donzen dekbedDonzen dekbedden zijn isoleren erg goed, hierdoor zijn ze erg warm. Verder zijn donzen dekbedden ventilerend en vochtregulerend. Veel mensen ervaren een dekbed van dons als luxe en prettig. Een ander voordeel van dons is dat het naar de vorm van je lichaam gaat staan. Je kunt je dus heerlijk inrollen in een donzen dekbed. Een nadeel van een dekbed van dons is dat hij in de meeste gevallen niet in wasmachine mag. Wil je een dit dekbed toch wassen, laat het reinigen.

Voordelen van donzen dekbedden:

 • Luxe gevoel
 • Isolerend
 • Ventilerend
 • Vochtregulerend

Katoenen dekbedden

Katoenen dekbedden zijn enorm licht en zijn erg geschikt voor warme periodes. Een dekbed van katoen isoleert minder goed dan andere dekbedden waardoor het een erg fijn dekbed in de zomer is. Als het buiten warm is, blijf je onder dit dekbed lekker koel. Een ander voordeel van katoenen dekbedden is het losse karakter. Een dekbed van katoen valt heel licht over je lichaam.

Voordelen van katoenen dekbedden:

 • Licht en luchtig
 • Geschikt voor warme periode

Synthetische dekbedden

Synthetische dekbedden zijn over het algemeen goedkopere dekbedden. Het zijn lichte en zachte dekbedden die niet zwaar aanvoelen. Een synthetisch dekbed neemt vocht op en ademt. Is prijs een belangrijk aspect tijdens dekbedden vergelijken? Ga dan zeker voor een synthetisch dekbed. Een belangrijk voor van synthetische dekbedden is dat deze in de wasmachine kunnen.

Voordelen synthetische dekbedden:

 • Goedkoop
 • Mag in de wasmachine
 • Licht en zacht

Wollen dekbedden

Houd jij ervan om je dekbed lekker te voelen als je in bed ligt? Dan is een wollen dekbed echt iets voor jou. Een dekbed van wol is wat zwaarder dan een gemiddeld dekbed. Een ander kenmerk van wol is dat het erg vocht doorlatend is en heel goed ademt. Je denkt misschien onder een wollen dekbed lig ik alleen maar te zweten, dat is dus niet zo. Een wollen dekbed kan je net zo goed in de winter als in de zomer gebruiken.

Voordelen wollen dekbed:

 • vier seizoenen dekbedZwaar dus voel je lekker liggen
 • Ademt het beste
 • Best vocht doorlatend

Seizoenen dekbedden

Bij dekbedden vergelijken horen natuurlijk ook seizoenen dekbedden. De laatste jaren is het vier seizoenen dekbed enorm populair geworden. Dit is een dekbed die je ieder seizoen kunt gebruiken. Het dekbed bestaat uit verschillende delen met verschillende warmteklassen. Deze zijn eenvoudig aan elkaar te bevestigen door middel van een rits of drukknopen waardoor het een goed dekbed is in ieder seizoen en met iedere warmte.

Dekbed kopen?

Welk dekbed je ook wilt kopen, houd rekening met een groot prijsverschil. In iedere prijsklasse kan je zowel een synthetisch, als een donzen of een vier seizoenendekbed kopen. Ben je op zoek naar goedkope dekbedden? Kijk dan eens bij IKEA, HEMA en Action. Hier verkopen ze goedkope dekbedden van allerlei materialen. Je kunt uiteraard ook naar een beddenspeciaalzaak bij jou in de buurt. Hier betaal je waarschijnlijk iets meer, maar kunnen ze je wel goed helpen met dekbedden vergelijken zodat jij uiteindelijk de juiste kiest.

Een goed dekbed gaat zo’n 10 jaar mee, hopelijk heb je door middel van dit artikel meer inzicht gekregen in de verschillen tussen alle dekbedvullingen. En heb je een antwoord gekregen op de vraag: “wat is een goed dekbed voor mij.”

Naast de keuze voor een bepaald materiaal, is ook de warmteklasse erg belangrijk bij de aankoop van een nieuw warm dekbed. Lees dit artikel over uitleg van verschillende warmteklassen.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com