(advertentie)

Warmteklasse dekbed uitleg: welk dekbed is geschikt?

vier seizoenen dekbed

Ben je op zoek naar een nieuw, warm dekbed? Dan is je vast opgevallen dat ieder dekbed een ander warmteklasse heeft. Het kiezen van de juiste warmteklasse is erg belangrijk en ook erg persoonlijk. De één vindt het fijn om een dik dekbed om zich heen te hebben en de ander heeft het iedere nacht onwijs koud. Bedenk van te voren goed wat voor type slaper je bent, voordat je je verder gaat verdiepen in verschillende dekbedden. Wat zeggen al deze verschillende warmteklassen? Wat is het verschil tussen warmteklasse 1 en warmteklasse 4? In dit artikel geven we je onafhankelijk warmteklasse dekbed uitleg. Zodat jij uiteindelijk een heerlijk warm dekbed kunt uitzoeken, precies geschikt voor jou!

Warmteklasse dekbed, welke klassen zijn er?

Alle dekbedden zijn ingedeeld in 4 warmteklassen. Deze klassen hebben hun eigen dikte en bieden dus allemaal een andere warmte. Er wordt onderscheid gemaakt tussen (van warm naar minst warm):

  • Warmteklasse 1, minstens 8 cm dik
  • Warmteklasse 2, tussen 6,2 en 8,2 cm dik
  • Warmteklasse 3, tussen 4,0 en 5,7 cm dik
  • Warmteklasse 4, tussen 2,0 en 3,4 cm dik

Warmteklasse 1

Een dekbed met warmteklasse 1 is het dikste dekbed. Deze dekbedden zijn minstens 8 cm dik. Deze dekbedden worden vooral in de koude winter gebruikt of door mensen die het ’s nachts extreem koud hebben.

Tip: Een dekbed met warmteklasse 1 wordt in veel gevallen aangeboden als een 4 seizoenendekbed, maar dit hoeft niet. Je kunt er ook voor kiezen om een all seasons dekbed te kopen zonder dat deze uit 2 delen bestaat. Houdt hier goed rekening mee bij de keuze!

Warmteklasse 2

Dekbedden vergelijkenWarmteklasse 2 dekbedden worden ook wel winterdekbedden genoemd. De meeste mensen die verschillende dekbedden hebben, gebruiken deze dekbedsoort in de winter.  Met een dikte tussen de 6,2 en 8,2 cm is dit een lekker warm dekbed.

Warmteklasse 3

Dekbedden met warmteklasse 3 zijn de populairste dekbedden. Een dekbed met warmteklasse 3 is het hele jaar door te gebruiken. Zowel in een (niet al te koude) winter als in een (niet al te hete) zomer. Zeker als het in de slaapkamer een aangename temperatuur is, houdt dit dekbed de warmte goed vast. De dekbedden zijn tussen de 4 en 5,7 cm dik waardoor je het dekbed prettig om je heen voelt slaan.

Warmteklasse 4: zomerdekbed

Een dekbed met warmteklasse 4 is het dunste dekbed (tussen 2 en 3,4 cm) en dus zeer geschikt voor mensen die het snel warm of zelfs heet hebben. Ook als het ’s zomers erg warm is, zijn dekbedden met warmteklasse 4 erg populair. Deze dekbedden zijn luchtig en erg licht. Je hebt het onder deze dekens niet snel te warm.

Tip: Houd je er niet van om in de zomer zonder dekbed te slapen? Ga dan voor een dekbed met warmteklasse 4. Deze zijn erg luchtig, maar je hebt wel een fijn dekbed om je heen.

Dekbed meerdere warmteklassen

Naast alle enkele dekbedden is het ook mogelijk om een 4 seizoenendekbed te kopen. Een 4 seizoenendekbed bestaat uit meerdere dekbedden met verschillende warmteklassen. Deze kan je aan elkaar ritsen of zitten aan elkaar vast met drukknopen. In de lente pak je een dekbed met warmteklasse 3 en in de winter plak je er een dekbed aan. Op deze manier heb je het nooit koud en hoef je toch maar 1 aankoop te doen.

Naast de keuze voor een warmteklasse dekbed, is ook de materiaalkeuze erg belangrijk bij de aankoop van een nieuw warm dekbed. Lees dit artikel waar we de materialen van dekbedden vergelijken.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com