(advertentie)

Kledingkast opruimen en je kleding uitzoeken

Kledingkast opruimen

Kan de kastdeur niet meer dicht? Is het tijd om de kledingkast op te ruimen? Puilt je klerenkast helemaal uit? Dan merk je, je kledingkast opruimen is af en toe echt nodig! Alle kleren eruit, de planken schoonmaken en alleen de kleding er weer in die je daadwerkelijk gaat dragen. Vind je je kast opruimen niet het meest leuke klusje? Maak er dan iets leuks van! In dit artikel vind je allerlei tips hoe je je kast opruimen leuker kan maken. Tips over kleding uitzoeken, kast opruimen en schoonmaken en uiteindelijk je kledingkast opruimen.

Wanneer kledingkast opruimen

Kleding uitzoekenJe kledingkast opruimen, af en toe moet het gebeuren. Wanneer is een slimme periode om je klerenkast op te ruimen? Allereerst is het belangrijk dat je er tijd voor hebt. Heb je een middagje vrij of een lange avond niks te doen hebt? Neem dan de tijd voor je kast opruimen. Verder is het slim om te kijken naar het weer. Als het weer wisselt en jij wisselt van garderobe is het een mooi moment om je kleding uit te zoeken en je kast uit te ruimen.

Kleding uitzoeken

Een handige bijkomstigheid bij je kledingkast opruimen is dat je meteen al je kleding kan uitzoeken. Het is belangrijk dat dit goed gebeurt, anders puilt je kast binnen de kortste keren weer uit. Je kleding uitzoeken moet grondig gebeuren dus ben kritisch. Wat is kapot? Wat trek je nog aan? Wat heb je het afgelopen jaar niet meer gedragen? Maak drie stapels. Een bewaarstapel, een twijfelstapel en een wegstapel. Beoordeel elk kledingstuk dat je in handen hebt, op welke stapel hij terecht moet komen. Bij twijfel, weg doen. Als je nu al twijfelt of je het nog wel aan zult doen, dan doe je het gegarandeerd niet meer aan. Vergeet bij het kleding uitzoeken en je kast opruimen niet je schoenen mee te nemen. Kijk welke versleten zijn en welke je nog draagt.

Tip bij kleding uitzoeken: probeer nieuwe combinaties te maken van de twijfelstapel. Leg een broek op bed en combineer die eens met iets anders dan hoe je deze normaal combineert. Wie weet kom je tot leuke, nieuwe inzichten tijdens je kast opruimen!

Kast opruimen en schoonmaken

Bij je kast opruimen hoort ook schoonmaken. Dus nu de kleding uit de kast is, kan je mooi beginnen met schoonmaken. Ga eerst met een stofdoek de hele kast door. Zorg dat je alle hoekjes en gaatjes meeneemt en niks vergeet. Is alle stof uit je kast? Pak dan een emmertje met sop en maak alle planken en lades uit de kledingkast schoon. Ook hierbij is het belangrijk dat je overal sopt. Ga vervolgens met een droge doek door de kast zodat de kast nergens meer natte plekken heeft. Is de hele kast schoon en droog? Dan kan je de kleren die je tijdens het kleding uitzoeken hebt overgehouden, terughangen in de kledingkast. Et voila, nu ben je klaar met je kledingkast opruimen!

Kledingkast opruimen tips

Vind je je kledingkast opruimen niet leuk? Maar er dan zelf iets leuks van aan de hand van de volgende tips:

  • Kleding uitzoeken tipsNodig vriendinnen uit en houd, met jullie favoriete muziek op de achtergrond, een modeshow.
  • Haal lekkere chocolade, chips en koekjes in huis.
  • Organiseer na afloop een kledingruilparty zodat je iemand anders weer blij kunt maken met jouw oude kleren.
  • Breng je overgebleven kleding naar de kringloopwinkel in de buurt. Wie weet wordt een ander wel heel blij van jouw kleding. Je kunt je kleding ook in een kledingcontainer stoppen. Dan gaat het naar mensen die het goed kunnen gebruiken!
  • Verkoop je kleding. Dit kan online of via een rommelmarkt. Zo houd je nog een klein bedrag over aan je kast opruimen!
  • Haal leuke manden en dozen voor sieraden, sjaals en hoedjes. Je kast opruimen hoeft minder vaak als hij geordend is! Lees dit artikel voor tips over kledingkast inrichten.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com