(advertentie)

Kledingkast inrichten – Tips en trucs

Kledingkast inrichten

Iedereen heeft een garderobekast in huis, dus iedereen moet zijn of haar kledingkast inrichten. Of je nu veel of weinig kleren hebt, ze moeten in een kast opgeborgen worden. Het hele huis wil je netjes en opgeruimd houden, dus ook je linnenkast in de slaapkamer. Het klinkt misschien heel simpel, je kledingkast indelen. Maar hier komt meer bij kijken dan je op het eerste gezicht denkt. Het is belangrijk om van te voren een goed plan te maken zodat je achteraf niet met een berg kleding overblijft die niet in de kast past. In dit artikel lees je tips over je kledingkast inrichten, slim en efficiënt!

Kledingkast indelen

Het voordeel van een georganiseerde kledingkast is dat je een overzicht hebt wat je aan kleding hebt en waar je het hebt liggen. Belangrijke woorden bij je kledingkast indelen zijn:

  • Zorgvuldigheid
  • Organiseren
  • Opruimen

Een netjes ingerichte kledingkast zorgt ervoor dat je altijd schone kleding in je kast hebt hangen en je hoeft minder vaak te strijken.

Nieuwe kast kopen?

Kledingkast indelen - Zelfgemaakt kledingrekHeb je nog geen kledingkast of mag je een nieuwe kopen van jezelf? Denk dan goed na over de indeling van je kledingkast. Wil je veel ruimte om kleding op te hangen? Ga dan voor veel roedes in de kast. Koop kledingroedes nooit langer dan 1,5 meter. Gebruik je langere roedes en hang je er veel gewicht aan, dan buigen de roedes snel door. Vind je je kleding opvouwen fijner? Zorg dan voor veel lades en planken. Je kledingkast inrichten valt of staat bij de indeling van de kast. Denk hier dus goed over na en maak een plan op papier zodat je niks over het hoofd ziet of verkeerd gemeten hebt.

Tip: Een kledingrek is eenvoudig zelfgemaakt. Door middel van een kledingrek heb je aan een kleinere garderobekast met alleen planken en lades voldoende!

Op zoek naar een woonwinkel? Kijk en vergelijk!

Indeling garderobekast

Kledingkast inrichten tips - KledingroedeHeb je al een garderobekast en ga je aan de slag met je kast inrichten? Maak dan voordat je begint met je kledingkast inrichten een logische indeling.

Lades kledingkast indelen

Heb je een klerenkast met lades? Bedenk wat je in welke lade wilt opbergen. Het is slim om je kleding soort bij soort te leggen. Dus je broeken bij elkaar, je truien bij elkaar en je sokken en ondergoed bij elkaar. Leg stapels op je bed, zodat je straks de lades zo in kunt richten.

Hanggedeelte indelen

Heb je een hanggedeelte in je kast? Bedenk welke kleding je aan de roede wilt hangen. Kreukgevoelige blouses, jurkjes en colberts zijn slim om aan een kledinghanger in het hanggedeelte te hangen. Aan een roede kreukelt je kleding minder snel en hoef je dus minder te strijken. Maak een stapel met hangkleding en kijk hoeveel kledinghangers je nodig hebt. Zorg voor voldoende kledinghangers.

Tip: Vind je het ’s ochtends moeilijk om kleding te combineren? Maak dan nu alvast combinaties door de kleding bij elkaar te hangen die je graag samen draagt. Hang het vestje over de jurk op de kledinghanger. Je kunt met een lipje van een colablikje 2 kledinghangers aan elkaar hangen. Zo kan je de broek en de top altijd bij elkaar hangen!

Tips kledingkast inrichten

  • Je garderobekast inrichten begint met kleding uitzoeken. Welke kleding draag je nog? Wat is oud en versleten? Lees het artikel over tips bij kledingkast opruimen.
  • Gebruik mandjes. Zeker voor accessoires zoals riemen, sjaals en kettingen zijn mandjes ideaal. Maar ook ondergoed en sokken berg je eenvoudig op in een mandje. Zo houd je alles makkelijk bij elkaar.
  • Houd tijdens je kledingkast inrichten rekening met de seizoenen. Winterkleding heb je in de zomer niet aan en hoeft dan dus niet vooraan in de kast te liggen.
  • Heb je een kleine slaapkamer? Haal dan de kastdeuren weg en vervang ze door gordijnen. Zo kan je toch die grote kast in je kamer zetten, maar neemt deze een stuk minder plek in beslag!
  • Vind je je kast nog steeds rommelig ogen? Je kunt je kledingkast inrichten op kleur! Het oogt rustiger en georganiseerder. Hang je kleding op kleur en leg alle kleding in de leggedeeltes ook op kleur. Dit geeft een mooi rustig effect en je kunt je kleren makkelijker combineren!
  • Heb je kleding die je niet vaak draagt, zoals een chique jurk, een duur maatpak of een winterjas? Gebruik kledinghoezen. Zo blijft de kleding kreuk- en stofvrij en toch netjes!

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com