(advertentie)

Slaapkamertrends voor 2018

Slaapkamer

Net als de slaapkamertrends van afgelopen jaar zijn er in 2018 weer allerlei trends te vinden. Wist je dat er mensen zijn die ieder jaar de inrichting van hun slaapkamer veranderen? Dat betekent niet dat je hele slaapkamer een make-over nodig heeft. Je kunt al een paar kleine aanpassingen doen om je kamer een frisse look te geven. We hebben de leukste trends voor je verzameld! Wat dacht je van een aantal grote planten in je slaapkamer? Of van een van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van matrassen: het Emma Matras? In dit artikel lees je meer over de verschillende slaapkamertrends van 2018.

Botanische invloeden

Als eerst zien we een zeer kleurrijke en warme trend met botanische invloeden. Dit kan breed worden getrokken: van diverse groene en blauwe kleuren op de muur naar natuurlijke materialen in je slaapkamer. Denk hierbij aan het gebruik van rotan, riet, hout en meer. Ook passen de welbekende vintage schoolposters goed in een dergelijk interieur voor je slaapkamer. Kies in dat geval wel voor een poster met een botanisch thema, zoals een plantenprent, een oude landkaart of een grote kaart met diverse flora en fauna. Zorg er ook voor dat je dergelijke prints en kleuren in je dekbedovertrek terug laat komen voor de volledige botanische look.

Emma Matras

De laatste jaren hebben we een aantal veranderingen gezien in matrassenland. Een groot deel van de Nederlanders heeft de figuurlijke sprong gewaagd naar een nieuw soort matras: het Emma Matras. Dit matras is een innovatieve samenstelling van hoogwaardige materialen. Het grote voordeel van dit matras is dat er regelmatig handige kortingscodes van het Emma Matras beschikbaar zijn. Daarmee krijg je direct korting én kun je genieten van de voordelen van het nieuwe matras. Het Emma Matras ligt niet alleen lekker, want het is ook nog eens visueel gezien een fijne toevoeging aan je slaapkamerinterieur. De strakke look past in zowel een moderne als een landelijke en retro inrichting.

Rustige basis

Met het Emma Matras kun je ook goed scoren in een rustige slaapkamer. Dit jaar zien we een rustige basis terug wanneer het om de slaapkamer gaat. In deze ruimte moet je immers volledig tot rust komen en niet iedereen kan dat in een kamer vol met botanische details, kleuren en prints. In dat geval kun je kiezen voor een complete witte basis: van witte gordijnen tot aan een witte vloer en van witte muren tot aan een wit dekbed. Natuurlijk kun je hier wel een beetje spelen met andere basic kleuren zoals lichtgrijs, mintgroen of marineblauw. Op die manier krijg je toch nog wat kleur in je slaapkamer.

Kies voor okergeel

Wanneer je juist zin hebt in een warme kleur op je slaapkamer is 2018 het jaar om te kiezen voor okergeel. Voor de slaapkamer is dit zelfs dé trendkleur van het jaar, naast heart wood. Okergeel geeft een warme uitstraling aan je slaapkamer: je kunt de kleur gebruiken in de details of je kiest juist voor een complete muur in okergeel of een dekbedovertrek in deze kleur. Met deze kleur zien we meteen een andere trend waar je dit jaar wellicht blij van wordt: de vintage trend. Okergeel staat heel mooi bij vintage houten kastjes, een stapel oude koffers of een mooie retro kledingkast. 

Urban jungle

In de lijn van botanische invloeden zien we nog een andere bijzondere trend: die van de urban jungle. De laatste jaren is al het groen niet meer weg te denken uit onze woningen. We halen het liefst zoveel mogelijk planten naar binnen! Naast het vele groen in woonkamer en keuken kun je dit jaar ook je slaapkamer omtoveren tot een heuse groene jungle. Wanneer je veel ruimte hebt kun je kiezen voor prachtige grote gatenplanten, stippenplanten, cactussen en meer. Heb je de beschikking over een hoog plafond? Kies dan voor (meerdere) hangplanten waarmee je de ruimte direct ‘breekt’. De urban jungle is goed te combineren in verschillende bovenstaande trends: groen staat bijvoorbeeld erg goed bij okergeel, maar past ook perfect bij een rustige, witte basis.

Het leuke van de slaapkamertrends van 2018 is dat je de meeste trends met elkaar kunt combineren: het Emma Matras kun je natuurlijk in iedere trend opnemen, de rustige inrichting kan goed samengaan met de urban jungle en de planten passen ook weer goed bij de botanische trend en het okergeel. Voor welke trend kies jij?

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com