(advertentie)

Tips: een bed kiezen

Bed kiezen

Het voornaamste doel van een slaapkamer is natuurlijk slapen en dit doe je op een bed. Een bed kiezen is dus eigenlijk het belangrijkste onderdeel van het inrichten van de slaapkamer. Bij het kiezen van een bed komen meer dingen kijken dan je vooraf misschien bedenkt, er is veel om rekening mee te houden. Je moet nadenken over de grootte, materialen en kleuren van het bed, maar je moet ook rekening houden met de grootte en kleuren van de slaapkamer.

Grootte van bed en kamer

Bij een bed kiezen is het allereerst belangrijk om na te denken over hoe groot het bed moet zijn. Heb je een tweepersoonsbed nodig of voldoet een eenpersoons bed ook? Daarnaast moet je van te voren eerst de ruimte van de kamer opmeten en nadenken over welke andere meubelen je in de slaapkamer wilt zetten. Op deze manier kun je bepalen hoe groot het bed maximaal mag zijn.

Kleur voor het bed kiezen

Bed kiezenVaak zijn slaapkamer meubelen als een set verkrijgbaar, maar je kunt ook allerlei verschillende meubelen kiezen. Dit is helemaal afhankelijk van je eigen voorkeur. Ook de kleur is belangrijk bij een bed kiezen. De meeste bedden hebben neutrale kleuren. Dit is erg handig, omdat je op deze manier met accessoires de slaapkamer een kleur kan geven. Kies bijvoorbeeld voor een wit bed met een gekleurd dekbedovertrek en kussens. Wanneer je een bed hebt in een felle kleur en je deze kleur na een tijdje toch zat bent, is dit veel duurder om te vervangen.

Tip: Kies een neutrale kleur bed en breng kleur aan door dekbedovertrek en kussens.

Materiaal kiezen

De keuze voor materiaal voor je bed is afhankelijk van wat je zelf mooi vindt, maar ook van je budget. Een boxspring is bijvoorbeeld veel duurder dan een eenvoudig stalen bed en een walnotenhouten bed is weer duurder dan een aluminium bed. Je kunt dus helemaal zelf bepalen hoe duur je een bed wilt maken. Voor een goedkoper bed kun je het beste terecht bij Leen Bakker of Ikea en voor een duurder bed ben je bij een speciaalzaak op de juiste plek.

Bij een bed kiezen komt dus in eerste instantie toch meer kijken dan je vooraf bedenkt, maar je weet nu wel waar je van te voren aan kunt denken om het allemaal wat makkelijker te maken.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com