(advertentie)

Thuis werken: Tips om de werkkamer efficiënt in te richten

Thuis, Werken

Bedrijven laten het steeds vaker toe dat werknemers een dag thuis mogen werken. Zeker organisaties die doorgaans flexwerkplekken hebben, adviseren hun personeel om niet naar kantoor te komen vanwege ruimtegebrek. Soms worden werknemers dan noodgedwongen om thuis hun laptop open te klappen en aan het werk te gaan. Wanneer dat jou overkomt, wil je natuurlijk een werkplek hebben die zo efficiënt mogelijk is ingericht. Deze tips helpen jou om dat voor elkaar te krijgen zodat je straks zo goed mogelijk thuis aan het werk kunt.

1. Kies een rustige plek

De plek is huis bepaalt alles of je geconcentreerd thuis kunt werken. Heb je de mogelijkheid om een eigen werkkamer te hebben? Of ben je genoodzaakt om aan de keukentafel plaats te nemen? Afhankelijk van met hoeveel personen je onder één dak leeft, is het van essentieel belang dat je een rustige plek hebt waar je goed kunt werken.

2. De juiste apparatuur

Uiteraard kan je thuis niet goed werken als je niet beschikt over de juiste apparatuur. Een goed bureau, een desktop of laptop en een beeldscherm zijn dan ook een vereiste als je de werkkamer gaat inrichten. Dit neemt namelijk veel ruimte in en zonder deze spullen kan je niet gaan werken. Zorg dus dat je deze apparatuur op een positie in de kamer plaatst waarvan jij denkt dat je het beste kunt werken. Sommigen vinden het bijvoorbeeld vervelend om naast het raam te zitten, omdat ze dan sneller afgeleid kunnen worden. Heb jij dat ook? Plaats jouw werkplek met bijbehorende spullen dan op een andere plek in de kamer zodat je beter en rustiger kunt werken.

3. Zorg voor voldoende verlichting

Niets is vervelender dan weinig kunnen zien als je aan het werk bent. Zorg er dus voor dat je voldoende verlichting in huis hebt. Het mooiste zou zijn dat dit grotendeels door daglicht wordt binnengebracht. Daglicht brengt namelijk een bepaalde energie met zich mee waardoor je efficiënter kunt werken. Mocht je een kamer hebben waar het daglicht moeilijk naar binnen kan schijnen, dan moet je door middel van led-verlichting of andere oplossingen proberen om de kamer te voorzien van voldoende licht. Daarmee voorkom je dat je te weinig ziet en niet goed je werkt kunt uitoefenen.

4. Houd rekening met de stroomvoorziening

Als je thuis een werkkamer hebt dan wil je natuurlijk ook een goede stroomvoorziening hebben voor je werkplek. Zeker als je meerdere elektrische apparaten gaat gebruiken zoals een laptop, één of meerdere monitoren en een printer. Aangezien deze apparaten allemaal stroom nodig hebben, moeten de nodige maatregelen worden getroffen met betrekking aansluitingen, elektrische voorzieningen etc. Op die manier kan je efficiënt werken zonder dat bepaald apparaten het op een gegeven moment niet gaan doen

5. Breng kleur aan op de muren

Ben je van plan een kleurtje op de muren aan te brengen? Bedenk dat goed welke kleur je gaat toepassen. Felle en aanwezige kleuren leiden snel af en daardoor wordt het concentratievermogen verlaagd. Het is raadzaam om met zachte, rustgevende kleuren te werken zodat je ook een betere focus kan hebben op het werk. Uiteraard kan je er wel voor kiezen om één muur een felle kleur te geven zodat de kamer een boost krijgt qua uitstraling. Maar bedenk dat goed of je jouw bureau tegen deze wand gaat plaatsen of niet. Uiteindelijk gaat het er om dat je goed en geconcentreerd kan werken.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com