(advertentie)

Thuiswerkplek inrichten - Jouw ideale werkplek voor thuis!

Thuiswerkplek inrichten

Het nieuwe werken. Steeds meer mensen werken één of meerdere dagen vanuit huis. Misschien heb je wel een kantoor aan huis en werk je iedere dag thuis. Wat is er dan fijner dan een prettige thuiswerkplek in huis? Bij een thuiswerkplek inrichten komen verschillende aspecten kijken. Zo is het belangrijk om rekening te houden met ergonomische aspecten, voldoende lichtinval, scheiding van werk en privé en natuurlijk een gezellige sfeer. In dit artikel vind je tips en inspiratie over jouw ideale werkplek thuis.

Meubels werkplek thuis

Een thuiswerkplek inrichten gaat uiteraard niet zonder meubels. Wat voor meubelen heb je nodig in jouw werkplek thuis? Dit ligt aan het beroep dat je uitoefent en aan de werkzaamheden die je thuis verricht. Toch zijn er een aantal meubels die in iedere werkplek thuis voorkomen en die je zeker nodig hebt tijdens je werkplek inrichten.

 • Bureau met veel ruimte
 • Stoel die lekker zit
 • Lamp voor sfeer en goed licht
 • Kasten of planken voor opbergruimte
 • Sfeerelementen zoals een plant, foto’s, schilderij

Tip: Komen er wel eens klanten bij je kantoor thuis? Zorg dan voor een gezellig ontvangsthoekje, waar ze meteen zien bij wie ze ‘op kantoor’ zijn. 

Ergonomische thuiswerkplek

Bij een thuiswerkplek inrichten en een werkplek inrichten is het erg belangrijk dat je op de ergonomie let. Een ergonomische thuiswerkplek zorgt ervoor dat jij prettig kan werken en geen last van je rug, schouders of andere gewrichten krijgt. Op welke ergonomische aspecten moet je letten als je een werkplek thuis inricht?

 • Ergonomische thuiswerkplekGoede stoel met juiste stoelhoogte
  Een goede werkplek thuis begint bij een goede, ergonomische stoel. Een ergonomische bureaustoel kan je instellen in hoogte, in de rug en de armleuningen, zodat jij er goed op kunt zitten werken. Let er bij het instellen van de bureaustoel op dat je goed rechtop zit en dat je beide voeten op de grond hebt staan.
 • Hoogte bureau
  De goede hoogte voor een bureau ligt aan je eigen lengte. De gemiddelde hoogte van een goed ergonomisch bureau is 74-76 cm hoog. Het is belangrijk dat je ontspannen rechtop kan zitten. De werkplek waar je werkt moet minimaal 120 cm breed zijn en 80 cm diep. Zo kan je voldoende spullen om je heen neerleggen.
 • Prettig daglicht
  Zorg voor prettig daglicht, niet te veel en niet te weinig. Het licht dat je op beeldscherm of op je werkplek valt, heeft invloed op je ergonomische werkplek. Komt er bijvoorbeeld te veel licht binnen, dan moet je je ogen knijpen en span je je nek. Zorg ervoor dat je ontspannen kunt zitten werken thuis.

Tip: Een ergonomische stoel en bureau zijn soms iets duurder, maar het is de investering meer dan waard. 

Houd werk en privé gescheiden

Op jouw ideale thuiswerkplek kan je hard werken en word je niet afgeleid. Ditzelfde geldt als je wilt leven in je woonkamer of lekker wilt eten aan de eettafel. Zorg ervoor dat je werk en privé, ook in huis, goed gescheiden kunt houden. Werken op je werkplek in huis, leven in de woonkamer. Dit bevordert je werk- en leefplezier!

Thuiswerkplek inrichten tips

Je thuiswerkplek inrichten kan op veel verschillende manieren. Je kunt het standaard en basic houden, maar je kunt ook iets creatiever aan de slag. De volgende tips helpen je om van jouw werkplek in huis, jouw ideale thuiswerkplek te maken!

 • Thuiswerkplek inrichten - tipsVoeg levende elementen toe
  Een ruimte met planten bevordert het werkklimaat. Voeg bloemen of planten toe aan je werkplek en je zult zien dat je een stuk prettiger werkt.
 • Motivatie en inspiratie
  Zorg dat er op je werkplek in huis voldoende motivatie hangt zoals een prijs of oorkonde die je hebt gewonnen, een concurrent met een grote beker in zijn hand of juist iets duurs waarvoor je aan het sparen bent. Mocht je even geen zin meer hebben om te werken, kijk naar je motivatiebron en ga weer flink aan de slag!
 • Sfeer
  Breng sfeer aan op je thuiswerkplek. Een doodse ruimte waar niks gebeurt, werkt niet prettig. Sfeer kan je aanbrengen door bijvoorbeeld:

  • Gekleurde muur
  • Foto’s en inspirerende quotes
  • Vazen, bloempotten en andere accessoires
  • Boeken en tijdschriften op een leestafel
  • Klok, schilderij of muurschildering aan de wand

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com