(advertentie)

Een leren bank onderhouden

Chesterfield leren bank onderhouden

Ga je een nieuwe leren bank kopen? Ben je helemaal blij met je nieuwe lederen bank? Het is belangrijk om een bank van leer goed te verzorgen en te onderhouden. Een leren bank onderhouden is niet moeilijk, je moet even weten hoe het moet en vooral hoe vaak. Het is belangrijk om een leren bank niet in de zon te zetten. Leer droogt hierdoor uit en wordt lelijk. Ook als een leren bank naast een warmtebron zoals de verwarming staat, kan het leer uitdrogen. Pas hier dus mee op! In dit artikel vertellen we je hoe je je leren bank goed verzorgt zodat je er lang plezier van kunt hebben.

Schoon houden

Een leren bank onderhouden, doe je iedere dag. Zorg dat je bank schoon blijft. Stof je bank elke week even af en ga er voorzichtig met de stofzuiger overheen. Let op dat je geen krassen maakt met de hulpstukken van je stofzuiger. Haal eventueel een nat doekje over de bank. Zorg dat je de bank niet te nat reinigt, dit is niet goed voor het leer. Droog je bank altijd af met een schone, zachte doek. Dit voorkomt dat er kringen in je leren bank komen. Voorkom dat er kranten, tv-gidsen of ander drukwerk op je leren bank liggen. Deze kunnen inkt afgeven en dit zorgt voor lelijke vlekken. Een andere tip die betrekking heeft op een leren bank onderhouden is je zitplaats. Wissel de plek waar je op de bank zit af. Op deze manier worden verschillende delen belast. Let ook op dat je de eigenschappen van het bankstel gebruikt. Dus een leren longchair is bijvoorbeeld bedoeld om op te liggen, niet om voortdurend op te zitten.

Halfjaarlijks onderhoud

Leren bank onderhoudenHet is goed om elk half jaar je bank een grotere schoonmaakbeurt te geven. Je kan je leren bank onderhouden met speciaal schoonmaakmiddel voor leer. Smeer het onderhoudsproduct goed uit over de hele bank. Zorg dat er geen dikke klodders blijven zitten en dat elk hoekje gedaan is. Laat dit een aantal uur intrekken. Het ligt aan het product dat je gebruikt hoe lang het moet intrekken, maar meestal minstens 12 uur. Wrijf hierna met een schone, droge doek nogmaals over de bank, zodat het schoonmaakmiddel een laatste keer goed is uitgesmeerd.

Speciale behandeling

Leer is een kwetsbaar product. Een leren bank onderhouden kan snel mis gaan doordat je de vlek op een verkeerde manier behandelt. Heb je één van onderstaande vlekken op je leren bank? Lees dan goed hoe je deze kunt onderhouden en voorkom lelijke vlekken in je bank.

 • Inkt verwijderen
  Doe op een wattenstaafje een beetje tandpasta of nagellakremover zonder aceton en wrijf over de inktvlek tot de vlek verdwijnt. Ga hierna met een doek met schoonmaakmiddel of conditioner over de vlek zodat je leer niet uitdroogt.
 • Water verwijderen
  Ga met een vochtige doek over de vlek en laat het goed drogen.
 • Etensresten verwijderen
  Zorg dat je deze vlekken meteen verwijdert, anders zijn ze er erg moeilijk uit te halen. Haal het eten van de bank en ga er desnoods met een natte doek overheen zodat je zeker weet dat alle etensresten verwijdert zijn.
 • Zoutvlek verwijderen
  Maak een mengsel van azijn en water. Dep je doek hierin en wrijf voorzichtig over de zoutvlek.

Weet je niet zeker hoe je de vlek het beste kunt onderhouden? Probeer dan altijd eerst een onopvallend stukje.

Nog twijfels over hoe je leren bank onderhouden? Vraag dan raad bij een drogist of meubelzaak in de buurt!

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com