(advertentie)

Servies opbergen

Servies opbergen

Borden, glazen en schalen, iedereen heeft het in huis. Waar laat je het? Ben je trots op je verzamelde servies en mag jouw servies gezien worden? Wil je je servies opbergen, maar weet je niet hoe? Ben je opzoek naar goedkoop servies en alvast naar ideeën naar hoe dit trots te presenteren in je huis? In dit artikel vind je inspiratie om je servies een prominentere rol te geven in je huis. Want servies mag gezien worden! Servies opbergen creëert sfeer in je interieur, dat wil jij toch ook?

Je servies opbergen kan op verschillende plekken in huis. Denk aan je keukenkastjes, een servieskast, planken aan de muur of aan een kopjesrek. Dit ligt geheel aan de ruimte die je wil benutten, het servies dat je kwijt wilt en natuurlijk aan je eigen smaak.

Servies opbergen keuken

Servies opbergen - KeukenJe servies opbergen in de keuken, bijvoorbeeld in je keukenkastjes is erg handig. Op deze manier heb je tijdens het koken alles bij de hand en hoef je niet de hele tijd heen en weer te lopen. Een nadeel kan zijn dat je niet genoeg keukenkastjes hebt, in dat geval is het slim om planken aan de muur te bevestigen. Op deze planken kan je dan je servies opbergen. Zorg bijvoorbeeld voor mooie, houten planken. Houd er wel rekening mee dat je je servies dan altijd in het zicht hebt. Planken zijn open, dus je ziet letterlijk alles. Als je voor planken kiest, moet je je servies dus altijd opgeruimd en netjes houden. Het voordeel aan planken is dat je door middel van het servies sfeer kunt creëren in huis. Je servies wordt een accessoire in de keuken. Win-win dus, servies opbergen en sfeer in de keuken gecreëerd. Schalen, borden en glazen geven een huiselijke sfeer waardoor je ziet dat er geleefd wordt in je huis.

Tip: Ben je dol op de landelijke woonstijl? Stal dan grote potten, mooie schalen en veel servies uit zodat iedereen het kan zien. Op deze manier creëer je een gezellige, landelijke sfeer.

Maak het zelf!

Een andere manier om bijvoorbeeld je koffiekopjes of theeglazen op te hangen in de keuken is door middel van een kopjesrek. Een kopjesrek is eenvoudig zelf te maken door allemaal houten planken of balken van dezelfde lengte en dikte in een vierkant aan elkaar te bevestigen. Vervolgens bevestig je planken of balken van weer dezelfde lengte er horizontaal tussen, waardoor je een raamwerk voor je kopjesrek hebt gemaakt. Aan de horizontale planken of balken bevestig je haakjes waar je de kopjes aan kunt hangen. Let er op dat je de haakjes overal even ver uit elkaar schroeft, dit zorgt ervoor dat alle kopjes even ver van elkaar komen te hangen. Dit rek kan je naar wens elke kleur geven die je maar wilt. Er zijn ook veel kopjes- of glazenrekken te koop online en bij winkels als Xenos, IKEA en de Hema.

Wil je toch liever je servies opbergen in je keukenkastjes? Wie weet is het een idee om je keukenkastdeuren te vervangen door kastdeuren met glas. Zo kan iedereen je mooie servies zien, maar blijft het wel achter een deurtje waardoor het minder rommelig oogt en minder stof vangt.

Servies opbergen woonkamer

Servies opbergen - ServieskastVeel mensen kiezen er voor om hun servies op te bergen in een servies- of vitrinekast in de woonkamer of leefkamer. Op deze manier is je servies een accessoire in je kamer. Hier bestaan verschillende servies- of vitrinekasten voor. Kijk bijvoorbeeld eens in een kringloopwinkel in de buurt. Hier vind je vaak oude kasten met glazen deuren die je leuk op kunt knappen. Schuren, een likje verf en de kast is helemaal naar eigen smaak! Ook meubelwinkels hebben mooie servieskasten in allerlei interieurstijlen te koop. Kies een mooie kast die perfect in jouw interieur past om je servies in op te bergen.

Zie je overal die leuke aardappelkistjes, maar weet je niet wat je ermee moet? Servies opbergen! Hang de kistjes aan de muur en zet je borden en schalen er op een speelse manier in. Dit zorgt voor een nonchalante uitstraling. Ook in de woonkamer kan je je servies opbergen door gebruik te maken van planken. Zo kan je het combineren met andere accessoires in dezelfde kleur of in dezelfde stijl.

Op zoek naar een nieuwe keuken?

Vraag gratis een keukenmagazine aan:

Of plan een afspraak in met:

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com