(advertentie)

Kleine studentenkamer inrichten

Kleine studentenkamer inrichten

Wil je jouw kleine studentenkamer inrichten? Ga je op kamers en heb je nog geen idee hoe jouw kamer in te richten? Hoe kan je je kleine kamer groter laten lijken? Allerlei vragen die bij je op kunnen komen als je op kamers gaat wonen. Je studentenkamer inrichten is een belangrijke zaak, je brengt hier veel tijd door. Je wilt hier goed kunnen studeren, vrienden kunnen ontvangen en lekker kunnen slapen. In dit artikel geven we je tips hoe je jouw kleine studentenkamer in kan richten. Hoe je je kleine kamer groter kan laten lijken.

Kleine kamer groter laten lijken

Kleur heeft veel invloed op een kamer. Kleuren bepalen voor een groot deel de sfeer en of een kamer groot of klein oogt. Door middel van kleur kan je jouw kleine kamer groter laten lijken.

 • Kleine kamer groter laten lijkenGebruik lichte kleuren
  Lichte kleuren reflecteren en verspreiden licht. Hierdoor geeft een lichte kleur een ruimtelijk effect. Met een mooie lichte kleur op de muur, oogt je kleine kamer groter. Door een lamp op je lichte muur te laten schijnen, versterk je dit effect. Je kamer oogt nog lichter. Donkere muren absorberen juist licht, waardoor je kamer kleiner lijkt. Houd je niet van witte muren? Kies dan voor een andere lichte tint zoals lichtgroen, lichtgrijs of lichtblauw. Pasteltinten zijn ook erg geschikt als lichte kleuren. Lees ons artikel over een slaapkamer met pasteltinten voor tips en inspiratie.
 • Gebruik zo veel mogelijk dezelfde kleuren
  Als je muur en je meubels dezelfde kleur hebben, vallen je meubels weg in de muur. Op deze manier lijken ze minder ruimte in te nemen en lijkt je kamer groter. Wil je toch iets meer kleuren gebruiken? Houd het dan bij maximaal drie hoofdkleuren.
  Tip: Hulp nodig bij kleur kiezen? Maak gebruik van de kleurencirkel
 • Verticaal behang
  Wil je liever behang op de muur? Ook met behang kan je je kleine kamer groter laten lijken. Een muursticker of behang met verticale lijnen laat een kamer hoger lijken. Wil je jouw kleine studentenkamer hoger laten lijken, ga dan dus voor verticaal behang. Horizontale lijnen hebben het tegenovergestelde effect. Horizontale lijnen zorgen ervoor dat je kamer breder lijkt.
 • Spiegels
  Spiegels laten een kamer groter lijken. Zorg ervoor dat de spiegel het zonlicht weerkaatst. Heb je uitzicht op de tuin? Zorg er dan voor dat de spiegel de planten weerkaatst je kamer in. Op deze manier kan je eenvoudig je kleine kamer groter laten lijken.

Kleine studentenkamer inrichten

Een kleine studentenkamer inrichten begint bij de meubels. Welke meubels heb je nodig? Wat wil je allemaal kunnen in je studentenwoning? Is jouw kleine kamer de enige ruimte die je gebruikt, of heeft je studentenhuis ook nog een gemeenschappelijke woonkamer waar je lekker op de bank kunt ploffen?

Meubels

Welk meubels heb je echt per se nodig in je kamer? Maak voor jezelf een lijstje met meubelen die zeker een plek moeten krijgen in jouw studentenkamer. Een bed, een kledingkast, een bureau of tafel. Deze meubels zijn belangrijk bij je kleine studentenkamer inrichten. Deze meubels moeten zeker weten passen in de ruimte. Meet je meubelen en kijk hoe deze het beste in je kamer kunnen. In de meeste gevallen is het slim om de muren goed te benutten, dus zet een bed en kast tegen de muur. Past het niet? Kijk dan of er combinaties te maken zijn. Maak bijvoorbeeld gebruik van een hoogslaper waar je bureau onder past.

Tip: Zoek naar een kledingkast met schuifdeuren. Met schuifdeuren hoef je geen extra ruimte voor de kastdeur te rekenen.

Opbergen

Belangrijk bij een kleine studentenkamer inrichten is dat je je spullen goed kunt opbergen. Rondslingerende kleding of boeken zijn slordig en laten je kamer kleiner lijken. Het is dus belangrijk om na te denken waar je alles gaat opbergen. Wij hebben een aantal opbergsystemen voor je op een rijtje gezet:

 • Kleine studentenkamer inrichten - Tip - Planken op maatKistjes stapelen
  Stapel een aantal kistjes of manden op elkaar. Op deze manier gebruik je de hoogte van je studentenkamer. Hier heb je maar weinig vloeroppervlak voor nodig, waardoor je deze oppervlakte voor andere meubels kunt gebruiken.
 • Planken op maat
  Hang planken op. Door planken aan de muur te hangen, kost dit geen kostbaar vloeroppervlak. Dit vloeroppervlak kan je dan voor andere meubelen gebruiken. Een efficiënte manier van een kleine studentenkamer inrichten!
 • Op wieltjes
  Bevestig wieltjes onder kastjes, een poef of een kist. Op deze manier kan je het elk moment weg schuiven als het even in de weg staat of als er veel vrienden over de vloer komen.

Kleine studentenkamer inrichten tips

Hier volgen nog enkele kleine studentenkamer inrichten tips. Tips om je kleine kamer groter te laten lijken. Tips zodat jij goed kunt studeren en niet afgeleid wordt door rommel of door de kleine ruimte.

 • Houd de vloer vrij
  Bij een kleine kamer inrichten is het belangrijk om de vloer zo veel mogelijk vrij te houden Zorg voor meubels op pootjes, zodat je altijd onder de poten door kunt kijken. Dit geeft een grootser effect.
 • Meer dan vier wanden
  Gebruik meer dan vier wanden. Plaats bijvoorbeeld je kast op de kopse kant van je bed. Zo heb je meteen je bed uit het zicht en dit zorgt voor een sfeervolle scheiding.
 • Schoenenrek op de gang
  Zet een schoenenrek meteen om het hoekje van je studentenkamer. Dit is loze ruimte en dit scheelt jou weer ruimte in je studentenkamer. Overleg uiteraard wel eerst even met je huisgenoten.
 • Op maat maken
  Door meubels op maat te maken, benut je alle ruimte die je hebt in je kleine studentenkamer. Maak bijvoorbeeld je bureau helemaal op maat van steigerhout. Of bouw een kledingkast helemaal tot het plafond. Op deze manier maak je meer gebruik van de ruimte die je hebt. En het is een leuk klusje tijdens voor in de vakantie!

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com