(advertentie)

Checklist: je huis beschermen tegen inbraak

Kluis

In het artikel beveiligen van je woning, geven we je uitleg hoe je je huis goed kunt beveiligen. In dit artikel geven we een uitgebreider overzicht in de vorm van een checklist waarmee je rekening moet houden wanneer je je huis (beter) wilt gaan beveiligen. Heb je bijvoorbeeld weleens gedacht aan een elektronische kluis in je woning of het versterken van je ramen? In deze checklist lees je precies wat je nodig hebt om je huis optimaal te beschermen tegen inbraak. Zo kun jij hopelijk met een veiliger gevoel wonen.

Veiliger gevoel met alarmsysteem

Veel mensen voelen zich veilig(er) wanneer ze weten dat hun woning goed beschermd wordt met een alarmsysteem. Een handig voorbeeld hiervan is een draadloos alarmsysteem die je op afstand kunt besturen. Dit betekent dat je ook wanneer je even weg bent van huis of langere tijd op vakantie bent, je het huis af en toe in de gaten kunt houden. Daarnaast schrikt een alarmsysteem ook vaak inbrekers af. Daarom kiezen mensen ook vaak voor een nepcamera, omdat inbrekers dan denken dat ze worden gefilmd. Dit zijn twee simpele toepassingen in je woning die je gemakkelijk en snel kunt installeren, waarna je huis en je bezittingen direct meer beveiligd zijn. 

Versterking voor ramen en deuren

Inbrekers proberen vaak via de kleinste raampjes naar binnen te komen. Het is dan ook aan te raden om ieder raam in je woning en iedere deur in je huis te versterken met veiligheidsglas of met metalen spijlen. Omdat de meeste mensen niet willen dat hun ramen worden ‘versierd’ met metalen spijlen kiezen ze voor veiligheidsglas. Veiligheidsglas is gelaagd glas dat bestaat uit twee lagen, waardoor het moeilijker is om het glas te breken. Dit zorgt ervoor dat inbrekers veel moeite moeten doen om het glas te breken, waardoor ze niet snel en onopvallend naar binnen kunnen. Wanneer inbrekers de volledige ruimte en tijd hebben om in te breken zullen ze dit glas kapot krijgen, maar wanneer je woning in een wijk staat waarbij andere mensen eventueel kennis kunnen krijgen van de inbraak zal dit te veel tijd kosten voor een inbreker en zullen ze jouw woning eerder overslaan. 

Aanschaffen van elektronische kluis

Wat jou ook een fijner gevoel kan geven is het aanschaffen van een elektronische kluis waarin je je belangrijke documenten, je paspoort, sieraden, sleutels en meer bewaart. Het grote voordeel hierbij voor jezelf is dat je snel een makkelijke plek kunt vinden waar je de elektronische kluis kunt plaatsen. Daarnaast kun je dergelijke kluizen gewoon meeverhuizen wanneer je een keer van woning wisselt. Let er echter wel op dat je niet de goedkoopste variant van een elektronische kluis koopt, kies in dit geval altijd voor kwaliteit. Hierbij kun je kijken of de kluis gecertificeerd is of niet: kluizen met de nummers EN 14450, EN 1143-1 en EN 1143-2 zijn gecertificeerd volgens de Europese norm en beschikken over een kwalitatief slot.

Let op waardevolle spullen

Een ander punt waar je op moet letten is om geen waardevolle spullen in zicht te laten liggen. Inbrekers gaan vaak eerst op inspectie voordat ze gaan inbreken, waarbij ze kijken of er wel wat te halen valt in een woning. Ligt jouw dure laptop bij het raam of zien ze andere waardevolle spullen die voor het grijpen lijken te zijn? Dan zal een inbreker sneller jouw woning kiezen. Schaf gordijnen aan of andere huishoudelijke artikelen waarmee je de inkijk naar binnen minder makkelijk kunt maken. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een strook melkglasfolie wanneer je geen gordijnen wilt. Hiermee kun je een deel van het raam afdekken waardoor mensen niet goed naar binnen kunnen kijken. Lees en bekijk hier meer over je huis beschermen tegen inbrekers.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com