(advertentie)

Kinderveiligheid in huis

Kinderveiligheid in huis - Trap

Is er een baby op komst? Heb je vaak oppaskinderen? Komen je nichtjes logeren? Allerlei redenen om extra te letten op de kinderveiligheid in huis. Er zijn een aantal basiselementen die een huis kindveilig maken. Denk aan een hekje voor de trap, kindveilige stopcontacten, breekbaar servies opgeborgen. Aan deze dingen heb je waarschijnlijk wel gedacht, maar je kan nog veel meer doen aan de kinderveiligheid in huis. In dit artikel nemen we de belangrijkste aspecten met je door.

Kinderveiligheid in keuken

Laten we in de keuken beginnen met het huis kindveilig maken, hier gebeuren de meeste ongelukken met kinderen. Als je wilt werken aan de kinderveiligheid in huis is het belangrijk om je schoonmaakmiddelen en medicijnen op te bergen daar waar kinderen niet bij kunnen. Dit kan zijn in een hoog keukenkastje of achter slot en grendel. Er zijn ook handige veiligheidshaakjes die je op kasten kunt monteren. Kinderen kunnen deze niet openen, en jij uiteraard wel. Dit draagt enorm bij aan de kinderveiligheid in huis. In de keuken is het verder belangrijk dat kinderen niet bij scherpe messen, breekbaar servies en zware apparaten kunnen. Zorg dat deze goed opgeborgen zijn. Verder is het zeer verstandig om in de keuken, en eigenlijk in het hele huis rookmelders te hangen. (Lees dit artikel over waarom en hoeveel rookmelders in huis.) Mocht er iets gebeuren, dan kan er snel hulp komen. Voor meer tips, lees het artikel een kindveilige keuken.

Kinderveiligheid in de woonkamer

Wil je een kindvriendelijk huis dan zal je aan een paar dingen moeten denken in de woonkamer. Zorg dat (stelling)kasten stevig aan de muur zijn bevestigd en niet omvallen als je kind er per ongelijk tegenaan loopt. Wil je je huis kindveilig maken, check of de planten die je zowel binnen als buiten hebt staan giftig zijn. Om de kinderveiligheid in huis te kunnen garanderen is het belangrijk dat de stopcontacten kindvriendelijk zijn. Heb je een kleed in de woonkamer, leg daar dan een anti-slipmatje onder. Zo glijdt het kleed niet zomaar weg en bezeren kinderen zich minder snel. Zorg dat al je kopjes en ander breekbaar servies ver genoeg weg staan en het liefst in een kast zodat kinderen er niet bij kunnen. Denk hier ook aan als je gezellig koffie drinkt. Zet de koffiekopjes ver genoeg op tafel, zodat kinderen ze niet omstoten. Let voor de kinderveiligheid in huis ook op scherpe hoeken aan meubels, hier kunnen kinderen zich lelijk aan bezeren. Plak hier opzethoekjes op, mocht je nieuwe meubels aanschaffen let op ronde afwerking van de hoeken.

Checklist kinderveiligheid in huis

Wil je je huis kindveilig maken, dan moet je aan een heleboel dingen denken. Hierboven las je tips voor de woonkamer en de keuken. Maar er gelden een hoop algemene dingen die je hele huis kindveilig maken. Hieronder vind je een snelle checklist voor de kinderveiligheid in huis:

  • Checklist kindveiligheid in huis - StopcontactenZorg voor een goedgekeurd trappenhekje
  • Alle stopcontacten op kinderhoogte moeten kindveilig zijn
  • Leg anti-slipmatjes in de badkamer en woonkamer
  • Berg alle schoonmaakmiddelen en medicijnen (ook in de badkamer) goed op
  • Alle ramen en deuren hebben kindveilige sloten
  • Er zijn geen giftige planten en bloemen in en om het huis
  • Kastjes waar je kind niet bij mag komen, zijn voorzien van veiligheidshaakjes
  • Scherpe hoeken op meubels zijn voorzien van opzethoekjes

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com