(advertentie)

Meisjes slaapkamer inrichten

Meisjes slaapkamer

Een meisjes slaapkamer inrichten. De één wil het liefst een stoere meisjeskamer, de ander droomt van een roze meisjeskamer en weer een ander wil een sprookjeskamer. Op een slaapkamer voor meisjes gebeurt ontzettend veel: huiswerk maken, een boek lezen, uren kletsen met vriendinnen, stiekem nog even spelen. Op een meiden slaapkamer moet het allemaal kunnen. Een slaapkamer voor meisjes moet aan veel eisen voldoen en er moeten veel activiteiten ondernomen kunnen worden. Een meisjes slaapkamer inrichten doe je niet één, twee, drie. In dit artikel vind je ideeën voor een meisjes slaapkamer. Inspiratie voor die ene stoere meisjeskamer en tips voor de perfecte roze meisjeskamer.

Meubels meisjes slaapkamer

WBehang voor een roze meisjeskamerat voor meiden slaapkamer je ook gaat inrichten, een aantal meubels zijn essentieel. In een slaapkamer moet een bed en het liefst ook een kledingkast staan. Meubels voor de meiden kamer kan je overal kopen. Bij woonwinkels verkopen ze kant en klare kinderkamers, waarbij alle meubels bij elkaar passen. Maar je kunt er ook voor kiezen om zelf het bed en de kast bij elkaar te zoeken. Op deze manier wordt het minder snel een etalage, maar een echte speelkamer waarin geleefd wordt!

Bij de keuze voor een bed moet je rekening houden met een aantal dingen:

 • Groeit ze nog, wil je een meegroei bed of een groot bed?
 • Wat voor matras schaf je aan?
 • Wil ze een hemelbed, een houten bed of een bed met spijlen?

Dan de kledingkast.

 • Hoe veel kleding moet er in de kast?
 • Hoe veel ruimte heb je voor de kledingkast?
 • Moet er een hanggedeelte in?
 • Wil je ook lades?

Allerlei vragen die belangrijk zijn voordat je een bed en een kledingkast gaat aanschaffen voor de meisjes slaapkamer.

Muren op de meiden slaapkamer

Een belangrijke sfeermaker op een slaapkamer zijn de muren. Denk goed na over wat je met de muren van de meisjes slaapkamer doet. De muren hebben veel effect op de uitstraling van de kamer. Allereerst moet je je afvragen of je wilt verven of behangen. Als je de meiden slaapkamer wilt behangen heb je ontzettend veel keuze. Wordt het een stoere meisjeskamer? Ga dan voor stoer behang met een stoere hout- of dierenprint. Dit zorgt voor een stoer effect, maar ook voor een gezellige en knusse sfeer op de kamer. Ook voor een roze meisjeskamer heb je keus uit veel verschillende soorten behangen. Je kunt voor een effen donker of lichtroze behang gaan. Maar ook een behang met bloemenprint, feeën en andere sprookjesfiguren passen erg goed op deze slaapkamer voor meiden.

Tip: Ga je de muren op de meiden slaapkamer verven? Verf dan eerst een stuk karton in de door jullie gewenste kleur en houd dit tegen de muur. Zo zie je snel of het de juiste kleur is. 

Roze meisjeskamer ideeën

Roze meisjes slaapkamerWil je een slaapkamer vol bloemen, sprookjes en roze? Kan het niet meisjesachtig genoeg? Lees dan snel verder! Hoe krijg je de mooiste roze meisjeskamer? Een mooie roze meisjeskamer creëer je door veel te combineren. Ga voor verschillende vormen en materialen. Een belangrijke tip: durf wit toe te voegen. Door af en toe een wit element in de roze meisjeskamer toe te voegen, ga je zien dat het roze en de bloemen veel meer naar voren komen! Dit kan je bijvoorbeeld doen door een witte kast, of een behang met roze bloemen, maar een witte ondergrond te kiezen. Verder is het in een roze meisjeskamer natuurlijk belangrijk dat er veel roze aanwezig is. Roze kussens, een roze vloerkleed, een roze dekbedovertrek, roze plankjes aan de muur en veel, heel veel andere roze accessoires!

Stoere meisjeskamer inrichten

Stoere meisjeskamerWil je geen roze meisjes slaapkamer? Geen bloemen en tierlantijntjes? Ga voor een stoere meisjeskamer. Zorg voor stoere kleuren zoals groen en blauw. Een stoere meisjeskamer creëer je bijvoorbeeld door veel gebruik te maken van hout. Een stoer bed, kast of bureau maak je eenvoudig zelf van steigerhout! Kies voor een behang met houtmotief, hang houten boekenplanken op, knap oude, houten meubels zelf op en wens ze in de gewenste kleur.

Stoere meisjeskamer ideeën

Stoere accessoires voor een meiden kamer zijn:

 • Grote letters aan de muur.
 • Prikbord vol spannende avonturen en leuke foto’s.
 • Dierenprints op kussens of op de muur.
 • Bouw je eigen hut!
 • Een mooie fotomuur vol dierbare herinneringen.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com