(advertentie)

Washi tape ideeën voor in huis - DIY Tips & Inspiratie

Washi tape

Washi tape of Masking tape, dat gekleurde tape dat je nu in bijna iedere winkel ziet liggen. Je kunt er werkelijk van alles mee. Van wasknijpers versieren tot je toetsenbord opkleuren en van notitieboekjes pimpen tot je eigen kaarten maken. Masking tape is helemaal hip en handig! In dit artikel geven we je inspiratie hoe je dit vrolijke tape in huis kunt gebruiken door middel van allerlei DIY projecten. Hoe je met een washi tape muur je studeerkamer of woonkamer net even die persoonlijke touch kunt geven. Kortom allerlei washi tape ideeën die je meteen in de praktijk kunt brengen!

Washi tape muur – DIY

Washi tape muur - DecoratiefWat is een washi tape muur? Dit is een muur met allerlei knipsels, foto’s en inspirerende quotes vastgeplakt met gekleurd tape. Zo slordig of geordend als jij het wilt. Je kunt je foto’s aan de bovenkant met een klein tapeje vastplakken, maar je kunt ook een heel lijstje plakken van het gekleurde tape. Dit kan in de keuken, met allerlei lekkere recepten en boodschappenlijstjes. Of in de hal zodat je iedereen welkom kan heten door middel van inspirerende quotes of een tof lied. Maar ook boven de bank of rondom je werkplek. Kortom een washi tape muur kan je maken waar jij het wilt en zoals jij het mooi vindt.

Tip: Maak met een washi tape muur een toffe fotomuur met allerlei mooie en dierbare herinneringen.

Washi tape ideeën – Studeerkamer

Er zijn een heleboel washi tape ideeën voor in de studeerkamer of werkkamer. Denk aan al je mappen vol administratie. Plak er gekleurd tape op en het staat meteen leuker op je plank. Je kabels kan je mooi wegwerken met dit gekleurde plakband. Plak een stuk om je kabel en het ziet er meteen een stuk vrolijker uit. Heb je heel veel kabels? Dan is het ook handig om ze met masking tape te labelen. Zo weet je als je je stekker uit de stekkerdoos moet halen precies welke je moet hebben. Een washi tape muur in de studeerkamer is erg leuk. Het werkt namelijk erg motiverend. Aan je washi tape muur kan je alles plakken wat je maar wilt, van leuke foto’s tot inspirerende quotes of briefjes. Maar ook belangrijke memo’s die je moet onthouden tijdens het studeren. Je kunt het helemaal naar eigen wens inrichten.

Washi tape ideeën – Woonkamer

Washi tape in huis - StekkerWashi tape ideeën voor de woonkamer zijn er ook volop. Je kunt aan de slag met je eigen washi tape muur, maar je kunt ook andere dingen creëren met gekleurd tape op de muur.

Do it yourself

 • Plak stukken tape in geometrische vormen in verschillende kleuren op de muur, of allemaal schuine lijnen in vier kleuren.
 • Zet een hele muur vol plusjes van tape. Dit klinkt misschien raar of onhaalbaar, maar het levert echt een tof effect op in je woonkamer!
 • Heb je een lampenkap waar je niet helemaal tevreden over bent? Beplak de binnenkant met masking tape. Als de lamp aan is, maar zeker ook als hij uit is geeft dit de lamp een heel uniek effect!
 • Maak een lelijk stopcontact net even wat mooier met een gekleurd tapeje.
 • Houd je meer van een klein gebaar? Kijk dan eens om je heen waar een tapeje omheen kan. Alles kan je net even leuker maken met masking tape.
  • Waxinelichtjes
  • Potjes
  • Vazen
  • Onderzetters
  • Placemats.

Masking tape in de kinderkamer

Kinderkamer - Washi tapeDit gekleurde tape zorgt voor veel vrolijkheid in de kinderkamer. Laat je kind zelf drie rolletjes uitzoeken in de kleuren van zijn kamer en je kunt je helemaal uitleven. Het tape kan de kamer net even wat leuker maken.

Washi tape ideeën voor in de kinderkamer

 • Plak masking tape om de deurknopjes van de kast.
 • Beplak de deurklink.
 • Maak een vrolijk prikbord, of plak om het prikbord heen.
 • Washi tape muur.
 • Lopen er lelijke snoeren door de kamer? Plak er een tape om en het ziet er meteen een stuk creatiever uit.
 • Met gekleurd tape kan je ook een leuke vlaggetjeslijn door de kinderkamer laten lopen. Plak allemaal korte stukjes tape dubbel over een touw. Knip de onderkant zodat het een vlaggetje is en je vlaggetjeslijn is klaar. Dit creëert een vrolijke, feestelijke sfeer in de kinderkamer.

Kortom ook in de kinderkamer kan je alle kant op met dit vrolijk gekleurde plakband.

Goedkoop washi tape kopen

Masking tape kopen

Washi of masking tape kan je in allerlei verschillende winkels kopen. Ze hebben erg veel rolletjes bij HEMA, Xenos en Action. Maar ook winkels zoals Flying Tiger en Søstrene Grene hebben erg veel varianten in hun assortiment.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com