(advertentie)

Decoratie aan de muur

Decoratie aan de muur

Het is zo kaal boven de bank, daar moet nog iets. Wat hang je op die lege plek? Mijn muren zijn zo saai, wat moet ik daarmee? Ik heb nog een muur waar niks hangt, wat zal ik eens doen? Allerlei vragen die kunnen spelen als je bezig bent met de inrichting van je huis. Decoratie aan de muur is niet altijd even makkelijk. Je kijkt er lang tegenaan, het neemt een grote plek in in je interieur en het is sfeerbepalend. Het leuke aan decoratie aan de wand is dat het iets kan vertellen over de bewoners van het huis. Fanatieke lezers zullen veel boeken hebben, fotografen kunnen hun oude fototoestellen showen en creatievelingen kunnen zelf iets moois maken. Zo kan je door de muurdecoraties laten zien wie je bent, wat je belangrijk vindt en waar je blij van wordt. Er zijn ontzettend veel dingen te bedenken die je als decoratie aan de muur kunt hangen. Eerder schreven we al artikelen over houten wanddecoratie, kleurrijke schilderijen en foto op plexiglas, maar er zijn nog veel meer creatieve dingen te bedenken voor aan je muur. In dit artikel vind je verschillende ideeën die je kunt toepassen als muurdecoratie.

Lijstjes als decoratie aan de wand

Decoratie aan de muurFotolijsten aan de muur zorgen voor veel sfeer in huis. Je kunt zelf de foto’s en sfeerbeelden kiezen die jij als decoratie aan je wand ophangt. Ga je voor je trouwfoto’s, vakantiefoto’s of familiefoto’s aan je fotomuur?  Het voordeel van lijstjes aan je muur is dat je zelf de grote, de vorm en de hoeveelheid kunt bepalen. Hier kan je leuk mee variëren. Je kunt voor foto’s van hetzelfde formaat gaan, maar ook juist voor allerlei verschillende afmetingen. Het is leuk om de lijstjes allemaal in één kleur of kleurtint te spuiten, of ga juist voor twee kleuren. Dus bijvoorbeeld allemaal goud of zwart/wit. Zo creëer je eenheid en iets persoonlijks als decoratie aan de muur. In de lijstjes hoeven niet per se foto’s. Het is ook tof om wijsheden of posters tussen je fotolijstjes te hangen. Probeer ook eens lege lijstjes. Heb je weinig ruimte aan je muur, gebruik dan een ouderwets prikbord. Dit neemt minder plek in en hier kan je toch veel foto’s en kaartjes op kwijt.

Muurdecoratie van de kringloop

Wil je geen foto’s als decoratie aan de wand maar wel iets met lijstjes doen? Snuffel dan eens rond in de kringloop bij jou in de buurt. Hier vind je vaak replica’s van schilderijen van grootmeesters. Het meisje met de parel, een replica van Mondriaan. Je kan het allemaal tegenkomen. Hang deze bij elkaar aan de muur en creëer je eigen kleine museum.

Planken als decoratie aan de muur

Scandinavische woonkamer - AccessoiresPlanken aan een muur zijn altijd goed. Je kunt ze voor de sier ophangen, maar ook om dingen op te bergen. Wandplanken aan je muur zijn dus multifunctioneel.  Het leuke aan planken als decoratie aan de wand is dat je er alles op kunt zetten wat je maar wilt. Je kunt al je boeken erop kwijt, maar ook je mooie vazen, leuke klok, vintage blikjes of wat jij ook maar mooi vindt. Op deze manier creëer je een persoonlijke touch in huis. De wandplanken kan je in alle gewenste kleuren krijgen, zo passen ze in elk interieur. Tegenwoordig is een tomadorek weer helemaal hip. Dit zijn planken in allerlei kleuren die bevestigt zijn aan een ijzeren frame. Het ijzeren frame zorgt voor een stoer, industrieel effect in je kamer en de accessoires die jij erop zet zorgen voor net even die persoonlijke sfeer.

Zelf decoratie aan de wand maken

Wil je zelf iets maken? Iets hebben hangen van eigen hand? Dat kan! Zelf decoratie maken hoeft niet moeilijk te zijn. We hebben een aantal eenvoudige decoraties voor je op een rijtje gezet.

DIY – Do It Yourself

  • Haal bij de bouwmarkt een stuk kippengaas of een gaaspaneel. Hier kan je met leuke, kleine knijpertjes kaarten en foto’s aan hangen. Zet deze tegen de muur en je muurdecoratie is klaar. Dit kan je geheel naar eigen wens en eigen stijl invullen. Een echte eyecatcher in je kamer!
  • Decoratie aan de muur woonkamerEen avontuurlijke decoratie aan de muur: een landkaart. Hang een wereldkaart of landkaart aan je muur. Prik met punaises welke plekken je wilt bezoeken of waar je al op reis bent geweest. Een leuke aanleiding om het met vrienden over je avonturen of reisplannen te hebben.
  • Maak een vrolijke vlaggetjeslijn. Haal op de markt een mooie lap stof, knip een mal van het vlaggetje dat je wilt hebben en maak hier een toffe vlaggetjeslijn van. De vlaggetjes kan je aan elkaar maken met een stuk touw of met biaisband. Dit klinkt echt moeilijker dan het is. Probeer het en je zult zien dat je heel snel een toffe, zelfgemaakte decoratie aan de muur hebt! Een andere manier om een slinger in huis te maken is door kralen, bladeren of kastanjes aan een touw te rijgen. Hiertussen kan je dan leuke kaarten of foto’s hangen.

Er zijn nog veel meer ideeën voor decoratie aan de wand. Een mooie spiegel, een groot wandkleed, muurstickers, een foto op canvas. Eigenlijk kan je alles wat je mooi vindt aan je muur hangen. Hoe persoonlijker hoe leuker. Op deze manier raak je zelf niet snel uitgekeken en maak je je huis persoonlijker!

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com