(advertentie)

Pastel interieur, woonkamer vol pastelkleuren

Pastel interieur

Pastelkleuren zijn zachte, lichte kleuren die veel gebruikt worden in moderne woonkamers. Met deze kleuren kan je werkelijk alle kanten op. Het leuke aan pasteltinten in huis is dat je ze kunt combineren met iedere woonstijl. Combineer een stoer industriële woonkamer met een pastel interieur, of voeg pastel accessoires toe aan een Scandinavische woonkamer. Pasteltinten in huis maken je woonkamer net even wat lichter, vrolijker en luchtiger. In dit artikel geven we je tips en inspiratie hoe jij een pastel interieur kunt creëren in je eigen woonkamer.

Pastelkleuren woonkamer

Een pastel interieur kan je heel goed in de woonkamer creëren. Dit kan je op 2 manieren doen. Je kunt het groots aanpakken, maar je kunt ook kiezen voor een meer subtiele aanpak. Pasteltinten die het meest gebruikt worden in een pastelkleuren woonkamer zijn:

  • Pastelkleuren woonkamerLicht roze
  • Mintgroen
  • Perzik oranje
  • IJsblauw
  • Lila

Grootse aanpak

Ga je voor een grootste aanpak van je pastel interieur? Begin dan met de muren. Verf één of meerdere muren in een mooie pastelkleur. Een mintgroene muur, licht roze kozijnen of al je deuren in een mooie perzikkleur. Het voordeel van deze lichte pastelkleuren is dat de muren niet snel op je af zullen komen. Een woonkamer in een lichte kleur oogt altijd groter. Hierna kan je aan de slag met de meubels. Zorg voor pastelkleurige meubels en creëer meer pasteltinten in huis. Een lila tapijt, stoelen in mintgroen of een ijsblauwe tafel. In steeds meer winkels vind je meubels in de mooiste pasteltinten, volop keuze dus.

Tip: Ga in de kringloopwinkel op zoek naar houten meubels. Kasten, stoelen of tafels van hout kan je verven in iedere gewenste pasteltint. Perfect voor jouw pastelkleuren woonkamer!

Pastel accessoires

Pastel accessoiresWil je een meer subtiele aanpak voor jouw pastel interieur? Kies dan voor pastel accessoires of enkele meubels in pasteltint. Bij pastel accessoires kun je denken aan ijsblauwe kaarsen, lila kussens en licht gele plaids. Maar ook aan vazen, bloemen en schaaltjes. Je kunt op allerlei manieren pasteltinten toevoegen aan jouw woonkamer. Denk bijvoorbeeld ook aan natuurlijke pasteltinten. De kleuren beige, licht grijs en wit maken je woonkamer wat rustiger en minder zoet. Het handige aan de subtiele aanpak is dat je het zo weer anders kunt inrichten. Zo kan je blijven wisselen van interieur en woonstijl!

Volop combineren

Een voordeel van een pastel interieur is dat je volop kunt combineren. Alle pasteltinten combineren mooi met elkaar. Tevens kan je de pastelkleuren goed samenvoegen met een Scandinavisch interieur. De mooie lichte kleuren in een Scandinavisch interieur gecombineerd met pastel accessoires geven jouw woonkamer meer sfeer. Ook in een beach style interieur kan je volop combineren met mooie pasteltinten en pastel accessoires.

Waarschuwing: Pas op dat je interieur niet te zoet wordt. Pasteltinten zijn van nature ietwat zoet en sprookjesachtig. Een pastelkleuren woonkamer wordt het mooiste als je goed combineert. Voeg zwart, grijs en typografische elementen toe en voorkom een te zoete woonkamer.

Fan van je pastelkleuren woonkamer? Maak ook je slaapkamer vol pasteltinten!

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com