(advertentie)

Studentenhuis schoonmaken

studentenhuis schoonmaken, studentenkamer, opruimen

Een belangrijk onderdeel van het wonen in een studentenhuis is het schoonmaken ervan. In veel studentenhuizen wordt dit onderdeel nog wel eens vergeten. In een schoon studentenhuis is het prettiger studeren en een schoon huis is goed voor de gezondheid. Om ervoor te zorgen dat iedereen evenveel bijdraagt aan het schoonhouden van het studentenhuis is het handig om samen een schoonmaakrooster te maken. Zo doet iedereen om de beurt dat ene nare klusje en blijft je studentenhuis schoon! Lees hier wat je kunt doen om je studentenwoning schoon te maken – en zet het op je rooster.

Afval

Een belangrijk onderdeel van het studentenhuis schoonmaken is ervoor zorgen dat het afval goed opgeruimd wordt. Ieder huishouden produceert afval en dat geldt zeker voor studentenwoningen. Het is erg belangrijk om geen afval rond te laten slingeren, dat trekt ongedierte zoals fruitvliegjes en mieren aan. Zorg ervoor dat ergens in je studentenhuis een grote prullenbak staat, waar iedereen makkelijk zijn of haar afval in kwijt kan. Spreek met elkaar af wie er verantwoordelijk is om het afval naar de verzamelcontainer of naar de vuilnisbak te brengen. Let erop om het afval goed te scheiden!

Tip: Een klusje dat vaak vergeten wordt is om de containers op tijd aan de weg te zetten. Vervolgens zit je nóg een week extra met die overvolle container. Om te voorkomen dat je dit vergeet, is het slim om de afvalkalender te printen en op een centrale plek op te hangen. Iedere gemeente heeft zo’n afvalkalender. Op de afvalkalender kun je precies zien wanneer jouw containers worden opgehaald. Handig!

Wc en badkamer

Het is erg belangrijk dat de plek waar jij je schoonhoudt zelf ook schoon is! Helaas wordt de badkamer nogal snel vies door het vele gebruik. Daarom is het van belang om de badkamer niet over te slaan tijdens het studentenhuis schoonmaken. Hieronder vind je de onderdelen in de badkamer die je niet mag overslaan tijdens je studentenhuis schoonmaken:

  • Douchecabine. Deze is makkelijk schoon te houden. Neem met een natte doek de wanden af en droog ze daarna goed af. Na het douchen is het ook belangrijk om de cabine af te drogen. Als je last hebt van hardnekkige vlekken kun je ze met schoonmaakazijn en allesreiniger proberen weg te halen. Spoel daarna de douchecabine goed af.
  • Douchegordijn. Gooi het douchegordijn regelmatig in de wasmachine om aanslag te voorkomen. Je kunt een douchegordijn ook wassen met wasmiddel en azijn. Daarna goed laten drogen.
  • Badkuip. De badkuip is makkelijk schoon te houden met een mengsel van azijn en water. Laat het bad hiermee vollopen en laat het een kwartier inwerken. Neem daarna de wanden af met een doek met azijn. Als je dit hebt gedaan kun je de badkuip droogmaken met een droge doek.
  • Wastafel. De wastafel maak je schoon met allesreiniger. Krijg je vlekken van bijvoorbeeld tandpasta niet weg? Gebruik dan een mengsel van azijn met water.

Het is ook van groot belang om de wc goed schoon te maken. Wanneer je dat niet doet wordt het een bron van bacteriën en ruikt je huis een stuk minder fris. Klik hier als je wilt weten hoe je de wc in tien minuutjes schoonmaakt!

Vloeren schoonmaken

vloeren schoonmaken, studentenhuis, opruimenVloeren schoonmaken is ook een klusje dat vaak vergeten wordt tijdens het studentenhuis schoonmaken. Voor de vloerbedekking kun je natuurlijk gewoon de stofzuiger gebruiken. Als je vlekken in je vloerbedekking hebt, kun je dit oplossen door er water met koolzuur overheen te spuiten. Daarna wrijf je er met een doek overheen en de vlek zal verdwijnen. Tegenvloeren en zeilvloeren zijn makkelijk schoon te maken door te dweilen. Houten vloeren kun je dweilen en schoonmaken met laminaatreiniger, maar het is verstandig om bij de fabrikant na te gaan waar je houten vloer wel of niet tegen kan.

Keuken schoonmaken

De laatste belangrijke klus bij het studentenhuis schoonmaken is de keuken. Ook de keuken schoonmaken hoeft niet veel tijd te kosten. Het aanrecht kun je reinigen met allesreiniger of keukenreiniger. Hetzelfde geldt voor de keukenkastjes en de koelkast. Spray de reiniger erop en neem het af met een doekje. Ook de keukenwand moet af en toe gepoetst worden. Check de keukenwand vooral bij je kookstel, hier kan nog wel eens vet uit de pan op de muur spetteren. Het is ook belangrijk om het kookstel, of het nou elektrisch is of niet, schoon te houden. Dit voorkomt brand en zorgt ervoor dat je geen ongedierte lokt.

Als je al het bovenstaande langsgaat tijdens het studentenhuis schoonmaken, heb je binnen korte tijd een blinkend schoon studentenhuis!

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com