(advertentie)

Romantisch interieur

Romantische keuken

Vrouwelijk, maar mét een stoere basis. Dat is een romantisch interieur. Een romantisch interieur creëer je door zachte details en kleuren te gebruiken. Bekijk de foto’s om inspiratie op te doen voor een prachtig romantisch interieur!

Je herkent de romantische woonstijl makkelijk. Zachte kleuren, bloemenprints, sierlijke vormen en veel decoratie. Combineer een romantisch interieur met de landelijke of industriële stijl. Zelf een romantisch interieur maken? Wij hebben tips!

Op zoek naar een woonwinkel? Kijk en vergelijk!

Inspiratie voor een romantisch interieur

De beste inspiratie doe je op uit interieurs van anderen. Kijk wat je mooi vindt en wat bij jouw interieur past. Ook zie je hier goed terug hoe een romantisch interieur gemixt kan worden met andere woonstijlen, zoals de landelijke of industriële stijl.

 

Kenmerken van een romantische woonstijl

 • Zachte kleuren
 • Bloemenprints
 • Sierlijke vormen
 • Genoeg decoratie
 • Witgeschilderd of licht hout
 • Verschillende soorten stoffen

Romantisch combineren met andere interieurstijlen

Om je romantische interieur niet in een grote roze wolk te veranderen kun je deze stijl mixen met andere interieurstijlen. De landelijke en industriële interieurstijl passen hier heel goed bij. Maar ook bij een beach style of vintage interieur kan je de romantische interieurstijl goed inzetten.

Romantisch industrieel interieur

Landelijk romantisch interieur

Een bijpassende stijl is het landelijke interieur. Deze interieurstijl maakt gebruik van dezelfde kleuren en materialen. De landelijke interieurstijl maak je net even wat romantischer door wat kleine details toe te voegen. Bijvoorbeeld een vaas roze rozen, kaarsen in lichte pasteltinten, behang met bloemenprint of een mooie kroonluchter.

Romantisch industrieel interieur

Om je romantische interieur stoerder te maken kies je voor een romantisch industrieel interieur. Dat doe je door donkere kleuren, stoere meubels of een stoere salontafel te gebruiken. De romantische twist breng je dan in je interieur met sierlijke vormen in je meubels en roze woonaccessoires.

Tips – Creëer zelf een romantisch interieur!

 1. Vloer – Kies voor een lichte, of witgeschilderde houten vloer.
 2. Verlichting – Ga voor een mooie kroonluchter of andere lamp met romantische details.
 3. Gordijnen – Lange gordijnen van dunne stoffen staan prachtig bij een romantisch interieur.
 4. Meubels – Koop meubels met rechte en sierlijke vormen, zoals een salontafel met prachtige gebogen poten.
 5. Woonaccessoires – Breng het roze in je interieur met vazen, bloemen, brocante, gebloemd servies en zachte kussens en plaids.
Op zoek naar een woonwinkel? Kijk en vergelijk!

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com