(advertentie)

Moderne meubels

modern wonen

Steeds meer gezinnen kiezen voor een moderne woning. Je ziet ook veel vaker mooie strakke panden, welke echt een architecturaal hoogstandje zijn en waar natuurlijk ook het interieur op aangepast wordt. Een hedendaagse, moderne woning met oude en klassieke meubelen is eigenlijk ‘not done’. Natuurlijk is een mooie combinatie wel weer mogelijk en past ook dit helemaal in de lijn van warm cocoonen in deze moderne wereld. Het kiezen van de juiste aankleding voor je woning is moeilijk en niet altijd zal je misschien de eerste keer de goede keuzes maken. In dit artikel vind je tips en inspiratie voor een modern interieur met moderne meubels.

Modern interieur

Wanneer je kiest voor een modern interieur in een modern huis kan dit soms ook helemaal verkeerd uitpakken en kan het steriel overkomen. Daarom hier een paar interieurtips die je toe kunt passen wanneer je kiest voor een modern interieur.
Natuurlijk valt of staat ieder interieur met het meubilair, dit is dan ook de basis waar je juist met woonaccessoires accenten kan leggen en bepaalde elementen kunt benadrukken. Sierlijke meubelen passen juist niet in een modern interieur en sommige meubelstukken passen juist van nature wel goed in een moderne woning. Denk bijvoorbeeld aan strakke hoekbanken, witte kasten met een glossy afwerking met hoeken en vierkante vormen. Het gaat bij design meubelen vooral om een strakke en simpele afwerking maar wel met kwaliteit en focus. Kies dus juist voor mooie design meubelen met eenvoudige vormen voor de basis van een modern interieur.

Speel met textuur en patronen
Modern interieur

Ben je bang dat je interieur te saai wordt met al die strakke lijnen? Deze woonstijl leent zich juist uitstekend om te spelen met verschillende texturen en patronen. Zo kun je bijvoorbeeld de bekleding van een design en strakke hoekbank juist heel warm maken, bijvoorbeeld van velours. Het contrast van strak met zacht is erg mooi en zorgt voor een warme en behaaglijke sfeer waar dit bij koude materialen helemaal weg zou blijven. Binnen een modern interieur kan je blijven spelen met texturen. Dit kan je ook toepassen in de accessoires die je kiest. Ga je voor kussens op de strakke bank? Kies van sierkussens van een ander materiaal dan de bank. Zo voorkom je dat je interieur saai en kil wordt en kan je toch genieten van je moderne meubels!

Eenvoudige kleuren combineren

Bij een modern interieur wordt vaak gekozen voor eenvoudige kleuren waarbij wit de meest gebruikte kleur is. Natuurlijk is het aan te raden om te kiezen voor niet té veel wit, omdat een ruimte dan snel kil en steriel kan overkomen en het erg eentonig wordt. Het is leuk om in een modern interieur juist contrasterende kleuren te kiezen, zo past zwart ook goed in een modern interieur maar enkel kiezen voor een zwart-wit interieur is ook niet aan te raden, verf bijvoorbeeld een muur in een felle kleur of kies voor woonaccessoires met een kleur. Een ruimte wordt dan veel fleuriger en gezelliger. Moderne meubels zijn te combineren met erg veel woonstijlen. Een vintage interieur met moderne meubels, een modern interieur met accessoires in pasteltinten, moderne meubels gecombineerd met een landelijke stijl. Het kan allemaal!

Bij een design interieur is echt sprake van less-is-more. Zet niet te veel tierlantijntjes neer maar zorg er juist voor dat de accessoires en meubelen die er staan allemaal aandacht krijgen. Natuurlijk hoeft een ruimte niet overdreven sober ingericht te worden maar houd het wel eenvoudig en vermijd om te veel overbodige zaken neer te zetten. Sloddervossen dienen bijvoorbeeld al eens wat vaker op te ruimen!

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com